Прочитај ми чланак

Центар за лов на нацисте СИМОН ВИЗЕНТАЛ: Модрићу црвени картон због Томпсона!

0

Томпсон је познат по песмама које позивају на убијање Срба и које су носталгично повезане са злогласним хрватским концентрационим логором Јасеновцем и њему придруженим женским логором Старом Градишком.

Центар за лов на нацисте „Симон Визентал“ оштро је данас критиковао учешће „злогласног симпатизера усташа“ Марка Перковића Томпсона на слављу у Загребу поводом дочека хрватске фудбалске репрезентације.

У изјави главног ловца на нацисте и директора за послове источне Европе др Ефраима Зурофа, Центар је приметио, преноси „Индекс“, да је Томпсон познат по песмама које позивају на убијање Срба и које су носталгично повезане са злогласним хрватским концентрационим логором Јасеновцем и њему придруженим женским логором Старом Градишком.

„Позивање Перковића да пева на таквој масовној прослави, на којој, према плану, није требало да се појаве никакви политичари ни извођачи, његовим фашистичким погледима даје легитимитет какав не заслужују“, поручили су из Центра уз поруку Ефраима Зурофа.

Марко Перковић, наводи Зуроф, није пропустио ниједну прилику да пошаље своје поруке мржње и није случајно да се „бројни људи појављују на његовим концертима у усташким униформама и/или са симболима изводећи усташки поздрав“.

„Он нигде не би требало да буде почасни гост, понајмање на највећем окупљању у историји демократске Хрватске, на којем се слави изврстан спортски успех. Лука Модрић је можда заиста заслужио да буде најбољи играч Светског првенства, али је због позивања Томпсона да пева, заслужио црвени картон“, закључио је Зуроф.

Перковић се у понедељак на дочеку попео у отворени аутобус који је возио хрватске фудбалере са аеродрома, тврдећи да су га они позвали да им се придружи, а након тога је отпевао неколико песама на Тргу Бана Јелачића где је одржана централна прослава.