Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Признање Косова у наредних неколико месеци

0

Шеф посланика Двери у Скупштини Србије Бошко Обрадовић оценио је данас да се процес решавања питања Косова завршава у наредних неколико месеци потписивањем правно обавезујућег споразума и признањем Косова.

Он је ово изјавио сугеришући да би државни врх Србије уочи завршних разговора требало да позове руску војну мисију у Србију.

 

Обрадовић је на конференцији за новинаре у парламенту оценио да би државни врх Србије требало да позове војну мисију Русије да у Србији буде све док је мисија НАТО на Косову, што би „значило безбедност за све грађане Србије“.

Двери су пре месец дана, рекао је Обрадовић, упутиле ту „конструктивну иницијативу“, али српски државни врх ћути.

Ако хоћемо на најбољи начин да решимо питање Косова и појачамо преговарачку позицију – имамо решење: кад се повуче НАТО са Косова, тада да се повуче и Русија из Србије, сматра Обрадовић.

Вођа Двери је закључио да „велики русофили и патриоте“ на челу Србије не смеју да повуку тај потез због тога што су неком другом, на другој страни света, дали обећање пре шест година кад су дошли на власт.

„За наредних неколико месеци се тај процесс завршава потписивањем правно обавезујућег споразума са лажном државом Косово и њеним признањем“, рекао је Обрадовић, уз оцену да је на челу Србије „уцењени председник“.

Ако ово није тачно, нека јавно изађе Александар Вучић и нека каже да никад неће потписати споразум и дати Косову столицу у Уједињеним нацијама, рекао је Обрадовић и закључио да Вучић зато ћути, али сутра поново иде у Брисел на преговоре.