Прочитај ми чланак

МАЧВАН О НАВИЈАЊУ ЗА ХРВАТЕ: За бранитеље и шаховницу…

0

Милан Мачван, капитен кошаркашке репрезентације Србије, реаговао је на изјаву селектора Хрватске Златка Далића да успех на Мундјалу посвећује, између осталих, и 'бранитељима'.

„Немам речи захвалности да вам кажем шта смо урадили. Ми смо у Русији играли за себе, за наше породице, за вас, за Хрватску, за све Хрвате у БиХ, дијаспори и за наше бранитеље. Да није било њих , не би било ове шаховнице. Нисмо прваци света, али смо вицепрваци. Ви сте препознали да смо дали све од себе“, рекао је Далић.

Хрватска је у финалу Мундијала поражена од Француске (4:2), а ни овога пута прослава у Загребу није могло да прође без примитивизма, усташтва, Марка Перковића Томпсона и осталих пропратних елемената.

„Бојим се да су многи који су навијали за фудбалску или ногометну репрезентацију (како год) у ствари навијали за бранитеље и шаховницу (против којих наравно немам ништа, јер сам тамо и рођен) али да бар не прелазимо неке границе у љубави које су давно постављене“, написао је Мачван, момак рођен пре 27 година у Вуковару, на Твитеру.