Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У ЛЕСКОВЦУ: Чиновници на послу гледали порниће, следе откази

0

Код скоро половине службеника пронађени су спорни садржаји, петоро службеника су интернет користили само за службене потребе, а остали су само читали интернет новине

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је данас да су неки општински чиновници током радног времена гледали порно и модне сајтове, утакмице и филмове и све време били на друштвеним мрежама, иако је то писаном наредбом забранио још пре шест година.

Цветановић је на ванредној конференцији за медије казао да је то утврдила четворочлана комисија, коју је формирао, прегледом 15 компјутера које по разним одељењима Градске управе користи 15 службеника.

Код скоро половине службеника пронађени су такви садржаји, петоро службеника су интернет користили само за службене потребе, а остали су само читали интернет новине.

„Чињеница је да међу запосленима има оних који своје радно време користе да би играли игрице, посећују друштвене мреже, сајтове за трговину, жуту штампу, видео садржај, сајтове за моду, негу лица и тела, за продају одеће и обуће, гледали су се филмови и утакмице у радно време, и што је најгоре – и порнографија“, казао је градоначелник.

Ти службеници ће бити кажњени са 20 одсто мањом платом, а Цветановић је казао да би најбоље било да потраже посао на неком другом месту.

„Видим да се изузетно разумеју у компјутере, у ИТ, зато им препоручујем да напусте локалну самоуправу. Нама нерадници не требају. Има ове нове фабрике што се отварају где је велика могућност за њихов потенцијал. Захвалио бих им се на досадашњем раду и труду. Убудуће нека раде неке паметније послове“, рекао је градоначелник Лесковца.

Цветановић, који је и функционер Српске напредне странке, рекао је да су компјутери одузимани на преглед уз консултацију шефова одељења и да нико из комисије није гледао на партијску припадност.

„Први кога сам похвалио је члан ДС. Рекао сам: Одите и захвалите му у моје лично име и кажите му да такви људи треба да напредују у каријери зато што се види да човек ради стручно и да је посвећен послу“, рекао је градоначелник Лесковца.

Иначе, током контроле проверавана је историја инсталираних веб прегледача, прузетих садржаја са интернета, приступ друштвеним мрежама, провера садржаја на хард диску рачунара итд.