Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Колинда је направила оргије, да Путин није пустио кишу ко зна шта би било

0

Она је пристојна домаћица али само код своје куће. Постоји поремећај у вези овога описан у психологији - каже Шешељ.

Лидер Српске Радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да је у финалу Светског првенства у фудбалу навијао за Француску и каже да су сви Срби навијали само да не победи Хрватска од чијег се „дивљања није могло живети“. Каже да га је изненадило понашање Колинде Грабар Китаровић и сматра да су наши појединачни играчи били бољи, али да нам недостаје национални дух.

foto: screenshot

– У хрватској психологији, ово је победа над Србима, јер је њихова нација изграђена на мржњи према Србима и православцима. Они нису прави Хрвати, историјски Хрвати – каже Шешељ и додаје да Хрвати постоје докле год постоји њихова антисрпска мржња.

Шешељ истиче да је Колинда Грабар Китаровић направила „оргије“ од завршнице Светског првенства и додаје да је срећа да је Путин пустио кишу, иначе би се десило ко зна шта на стадиону. Пољупци судијама и трофеју, каже, били су предигра.

– Она је пристојна домаћица али само код своје куће. Постоји поремећај у вези овога описан у психологији – каже Шешељ.

Када је реч о Томпсону и његовим песмама, Шешељ каже да проблем није у Томпсону већ у маси која се њиме одушевљава. Каже да им његове песме отварају душу и заправо, оно о чему пева, у души је тих Хрвата.

Обрадовић је Љотићевац, Јанковић луд, а Ђилас копира Вучића

Говорећи о српској опозицији Шешељ је рекао да јој недостаје програм, да им је идеологија да служе Западу, те да ће бити погурана од стране Запада уколико не буде постојала алтернатива. Сматра да су поранили са поделом мандата, да им је то велика преокупација и да ‘спремају ражањ док је зец у шуми’.

– Њима недостаје програм, а имају идеологију служења западу. Вук Јеремић и Бошко Обрадовић могу заједно у коалицију, јер је Обрадовић љотићевац. Он је пред изборе 2016. године изјавио да није русофил и дао је много изјава које су забрињавајуће са аспекта српског патриотизма. Њему је главни циљ учешће у власти, а када би заузео власт, показао би своје право лице. Вучић је успео да за одређено време уједини проевропску и патриотску опцију. То покушава и Драган Ђилас, али без Тадића који је компромитован и за политику мртав, будући да је испоручио Србе Хагу. Чедомир Јовановић и Ненад Чанак имају мртве странке и делују по наруџбини, Саша Јанковић је потпуно полудео, потпуно је ирационалан и то је то. Савез за Србију, односно Ђилас, покушава да копира Вучића, избегава да говори о најшкакљивијим темама и чека да председник направи погрешан потез око Косова и да тада крене у акцију – каже Шешељ.
Када је реч о већ подељеним мандатима унутар коалиције Савез за Србију, прозападна опозиција је, каже Шешељ, највише проблема имала око поделе плена, а када се појави неко нови и тражи да се укључи, дају му „сићу“.

– Напаравили су ражањ, а зец је још у шуми. Они сада деле фиктивне мандате. Само им је то преокупација и о томе вероватно разговарају свакодневно – каже Шешељ.

Када је реч о жељи Саше Јанковића да дође на место премијера, Шешељ каже да је он „потпуно одлепио“, да не зна шта говори и само чека кад ће да „провали нову глупост“ – каже Шешељ.

Једини не знам о чему ће Путин и Трамп разговарати

Шешељ се осврнуо и на данашњи састанак Владимира Путина и Доналда Трампа, наглашавајући да он једини не зна о чему ће они разговарати:

– Волео бих да се измире и да Трамп нађе заједнички језик са Кинезима, те да Европу дотера у ред. Требало је одмах да инсистира да се пљаћа четири одсто за НАТО, као што САД плаћа. Доста су паразитирали – каже Шешељ, додајући да сукоб са Кином може изазвати нову светску економску кризу.