Прочитај ми чланак

ЧЕТИРИ ТАЧКЕ У ЈЕДНОМ ТЕКСТУ: Трамп ће понудити Путину стварање двополарне епохе

0

Четири тачке у једном тексту или Трамп ће понудити Путину стварање двополарне епохе

БиХ има или нема територију?

Предсједник Додик је у изјавама од 4.11. и 20.11. 2017. године рекао да БиХ нема територију, а у изјавама од 10.3. и 9.7.2018. да је БиХ територија. Покрет сматра потребним да се наведене изјаве разјасне. У задњих петнаестак година изјављивали смо и писали више саопштења и текстова на ту тему. Задњи текст „Шта је нама Босна и Херцеговина“ (линк) од 6.3.2017.

Дејтонска БиХ је државна заједница, која има заједничке установе (институције) и као таква нема територију. Територију имају у правном и својинском смислу Бошњачко-хрватска Федерација и Република Српска (51, односно 49 процената од територије бивше СР БиХ). Када би БиХ имала територију, тада Уставни суд БиХ не би расправљао ни доносио одлуке о књижењу перспективне војне имовине, која се налази у Српској, на Министарство одбране БиХ. Све то је од велике важности и због одбране суверенитета Републике Српске, који је, као највише право Дејтонским споразумом, остављен ентитетима.

Стране службе су осмишљавале како да заваде прије свега Србе и Бошњаке

Стране службе су врло лукаво учествовале у разбијању СФРЈ, распламсавању шовинизма, а посебно у сукобљавању Срба и Бошњака. Злочин у Сребреници је најочигледнији примјер. Зашто нико од бошњачких представника није реаговао на криминалне пресуде припадницима тзв. Десетог одреда на челу са Драженом Ердемовићем (питање је да ли је одред званично и био у саставу Војске Републике Српске) који су највише побили заробљених Бошњака. Он је, за такав ужасан злочин добио само пет година затвора, а одслужио мање од три године. Припадници тзв. Десетог одреда су били различите националности, и они су позвани када се видјело да часни српски официри неће да учествују у таквом злочину.

Занимљиво да је високи официр Војске РС, који је рођен као Србин и који је учествовао у свему томе, у почетку рата, много чинио да би дошло до идеолошког рата унутар самог српског народа. Никада нико није озбиљно истраживао стварне организаторе злочина над Бошњацима у Сребреници, а окривљени су генерал Младић и предсједник Караџић. Није искључено да у тим страним службама није било и припадника хрватских служби. Подсјетићу на наше писање у којем се не искључује да су идеје о рушењу џамија и православних цркава у БиХ дошле из Загреба, како би се подстицао сукоб између Срба и Бошњака. Чак је могуће да је отуда дошла и идеја о писању Меморандума како би преко њега и причом о великој Србији распламсавали свој хрватски радикални национализам и усташтво.

При томе не мислим да је постојала никакава зла намјера код аутора Меморандума, већ је постојала лукава инспирација са стране за његово стварање и његова злоупотреба од стране Хрвата. Србима је само насметао, узимајући у обзир и Међународни суд у Хагу.

Трамп нуди Путину стварање двополарне епохе?

Предсједник Трамп има стратегију поновног враћања САД као једине суперсиле у свијету. У ту стратегију тешко може да „уклопи“ Русију. Зато је могуће да предсједнику Путину понуди стварање двополарне епохе и то кроз процес контролисаних регионалних сукоба, са крајњим исходом стварања двије сфере интереса. Вођство у њима би имале САД и Русија и то са потпуно различитим системом вриједности. Можда се може помислити да је Западна Европа у другој половини 20-ог вијека, па и данас, потпуно слободна, међутим није тако као што на први поглед изгледа. NАТО није формиран само због СССР-а.

NАТО и ми

NАТО је средство противрелигиозног центра моћи које служи за дисциплиновање, кажњавање, потчињавање држава и народа. Циљ тог центра моћи је експлоатација природних ресурса и контрола човјечанства, између осталог и политиком „завади па владај“ и „циљ оправдава средство“.

Разлози зашто српски народ не треба бити дио NАТО-а нису само у томе што је NАТО 1999. године извршио агресију на Србију и Црну Гору, 1995. бомбардовао српске положаје у РС и пресудно утицао на пад Републике Српске Крајине, што би српски војници гинули за туђе интересе, већ понајвише што би се уласком у NАТО изгубила слобода, прихватили би лажни систем вриједности, изгубио српски православни идентитет, па би чак и озаконили неприродност и настраност.

Улога и даље активности NАТО-а зависиће од тога колико ће споменути центар моћи, у даљем периоду, имати контролу над њим. Уколико се та контрола настави, наставиће се и неправедна глобализација, а у нашем региону кренуће се у коначну реализацију пројекта велике Албаније, са најважнијим циљем увлачења православља и ислама, Русије и Турске у рат. Савезништво православља и, да тако кажем, нормалног ислама највећа је препрека остваривању циљева противрелигиозног центра моћи и неправедној глобализацији.

Међутим, на Западу је дошло до унутрашње борбе између малог броја оних који су се удаљили од сваког смисла, постали бахати, осиони и насилни у свом огромном богатству и у жељи да приграбе богатство читавог свијета, и оних који су незадовољни „расподјелом“ богатства и власти. У том процесу су и они који желе изграђивати праведнији свијет. У томе је и утицај религије од изузетног значаја.

Срби треба да су поносни, јер поново српски народ се бори за своју слободу и слободу човјечанства, и то не из прикрајка већ стоји на челу те борбе. Колико год дјелује чудно, српски народ има највећу вриједност, када је најтеже јављају се они који су спремни дати животе за српство, за најсветије вриједности. А највећа слабост NАТО-а јесте човјек, војник анестезиране душе, који нема суштинског смисла и није спреман дати свој живот за туђе интересе.


И на крају сваки текст завршавам:
Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо.