Прочитај ми чланак

БРАНКО ПАВЛОВИЋ:Зашто Вучић није ухапшен? (Политикон)

0

Гост емисије “Политикон” аутора и водитеља Данила Тврдишића, био је познати адвокат Бранко Павловић.

Павловић je у овом интервјуу одмах истакао:

”Идеја да се тргује са суверенитетом, не само да не постоји нигде, осим у Србији, него никад нигде није ни постојала. Било је случајева да дође јачи да ти отме оно што је твоје. Али да неко добровољно тргује својим суверенитетом, то се никад није десило”.

Павловић је даље упозорио на опасност која Србији прети наставком цењкања око КиМ:

”Када се крене у попуштање око територије ви шаљете поруку било коме да ми нисмо неко ко ће озбиљно да брани ту територију. Власт као да каже: – позивамо све оне који се данас двоуме. да ли да крену путем сепаратизма, да крену путем сепаратизма.То су поруке Александра Вучића и свих који подржавају такав став”. 

”Поред тога, овом трговином са сопственом територијом ми се одрићемо помоћи Русије и Кине на међународном плану, искачемо ван принципа међународног права и позивамо све стране обавештајне службе да максимално роваре против нас.Оваквом политиком им дајемо право да нам одузму сутра Прешево, Медвеђу и Бујановац, Војводину и Рашку област. Такође, измислиће неке Влашке групе у источној Србији да и они нешто желе, Бошњаци ће тражити своје…И ви улазите у укупну спиралу хаоса, а то је екстремно опасна ствар за Србе и Србију у целини”

Павловић ипак указао да постоји решење, а то је што хитније процесуирање и хапшење Александра Вучића. 

“Да смо ми земља која није под страном контролом и под невероватним утицајем Вучића и његове групе људи на државни систем, све њих би државни тужилац морао да похапси давно, најкасније у трентуку кад су спроводили предају судства и тужлаштва тзв. Приштини. То је озбиљно кривично дело против суверенитета и морало је бити процесуирано”. 

Павловић је у емисији говорио и о колонијалној српској привреди, о ММФ-у и Светској банци, открио је како је успео да, као директор Агенције за приватизацију, за три месеца постане непријатељ број један домаћим тајкунима и странцимапа су морали по хитном поступку да га склањају са места директора поменуте агенције…