Прочитај ми чланак

ЛАЗАНСКИ: На делу је стратегија ‘усисавања’ свих земаља из региона у НАТО

0

Војни аналитичар Мирослав Лазански оценио је за РТРС, да ће притисци на Републику Српску бити настављени зашто што следе општи избори у БиХ, а посебно притисци на председника Српске Милорада Додика.

„Дошло је већ 40 британских специјалаца, наставиће се медијски и политички притисак, стално ће се понављати да је Република Српска та која кочи МАП (Акциони план за чланство у НАТО), неку врсту даљег напредовања БиХ ка пуноправном чланству у НАТО“, истиче Лазански.

Он је подсетио да је Српска јасно рекла да ће следити политику Србије по питању чланства у НАТО, као и да постоји резолуција Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности.

„Сада ћемо видети шта је реалност. Мислим да ће се притисци наставити зато што следе избори и то је све у контексту предизборне активности, посебно притисци на председника Српске Милорада Додика“, рекао је Лазански.

РТРС посдећа да је Лазански на конференцији за новинаре у Београду, коју су организовали часопис „Геополитика“ и портал „Факти“, рекао да „следи удар на Републику Српску“ и да ће се ићи на неку врсту покушаја мењања изборне воље на предстојећим изборима и да се сруши Додик и онда лакше угура БиХ у НАТО.

„На делу је стратегија ‘усисавања’ свих земаља у региону у НАТО“, истакао је он.