Прочитај ми чланак

ЕПСКО ПОЛУФИНАЛЕ И ПОБЕДА АНДЕРСОНА! Судар дивова, Изнер пао после шест и по сати

0

Кевин Андерсон се пласирао у финале Вимблдона пошто је победио Џона Изнера после пет сетова и више од шест сати и 41 минута игре

Јужноафриканац је победио са 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24) и у финалу ће играти против бољег из меча Новак Ђоковић – Рафаел Надал.

Ово је био најдужи полуфинални дуел у историји Вимблдона, а претходни рекордери били су Новак Ђоковић и Хуан Мартин Дел Потро, који су 2013. године играли четири сата и 44 минута, а наш ас је тада славио.

Спектакуларан дуел у првом полуфиналном дуелу, који је натерао Новака и Надала да неколико сати буду као на иглама, јер су њих двојица чекали да се завршим меч Американца и Јужноафриканца.

Прва три сета су решена у тај брејку, уводни је освојио Андерсон, а наредна два Изнер. У четвртом сету су виђена три брејка, а Јужноафриканац је направио два и изњедначио.

А онда, маратон! Само пети сет је трајао два сата и 55 минута. Како је одмицао сет, било је уочљивије да Изнер посустаје и на крају је, у 49. гему Андерсон коначно одузео сервис џину из Америке, а потом и одсервирао за победу.

Многима је вероватно кроз главу прошао дуел Изнера и Николаса Мауа из 2010. године, када је меч игран три дана и трајао је 11 сати и пет минута, а припао је Американцу, који је пети сет добио са 70:68. Овога пута Изнер није био те среће.