Прочитај ми чланак

Чачак: Функционер СНС позвао полицију; Двери: „Шојићевски“

0

Седницу Скупштине Чачка обележили су вербални сукоби између председника Скупштине Игора Трифуновића и опозиционе одборничке групе Двери.

Због тога је Трифуновић позвао полицију, а седница је прекинута.

Трифуновић, који је функционер Српске напредне странке (СНС), оптужио је данас председника највеће опозоционе групе Двери Александра Танасковића да га је током седнице вређао, упућивао му псовке и претње, због чега је, како каже, „био принуђен“ да позове полицију.

„Шеф одборничке групе Двери овим чином покушава да прикаже неспособност вођења седнице, а уствари он диктира смер седнице пропагирајући насиље и вулгарност који никуда не воде“, рекао је Трифуновић.

Он је рекао новинарима да је после седнице која је прекинута синоћ око 23 часа затражио лекарску помоћ у Ургентном центру чачанске болнице због повишеног притиска.

Танасковић је негирао да је било инцидента и осудио долазак полиције на седницу.

Он је рекао да је указао председнику Скупштине на повреду основних одборничких права зато што је седница продужена до 23 часа због чега су одборници били испрпљени, а неколико одборница је тажило и медицинску помоћ.

„Револтиран мојим питањем изрекао ми је опомену, након чега јесте уследио вербални сукоб, али звање полиције било је апсолутно непотребно“, казао је Танасковић новинарима.

Он је оценио да је у Скупштини града одборницима владајуће већине дозвољено неадекватно понашање, док се опозиција санкционише за ситницу.

„Цела ова фарса са звањем полиције личи ми на још један ‘шојићевски’ наступ и покушај Трифуновића да од себе направи жртву“, рекао је Танасковић.

Опозициона странка у Скупштини Чачка Нова Србија за инциденте окривљује владајућу СНС јер је, како наводи, седницом која је трајала до 23 часа желела да у ноћним сатима прогура важне тачке дневног реда како грађани за њих не би чули.

Шеф одборничке групе СНС Александар Максимовић демантује да је власт желела да у ноћним сатима прикрије било шта, наводећи да је рад Скупштине продужен због уштеда.

Општински суд у Чачку осудио је у јуну ове године Танасковића на четири месеца затвора, условно на годину дана, због насилничког понашања у Скупштини, јер је 5. јула 2017. у сали Скупштине града гађао председника Скупштине Игора Трифуновића свежњом скупштинског материјала којим га је погодио у око и тиме му нанео лаке телесне повреде.