Прочитај ми чланак

СРЕБРЕНИЧКА блајбуршка матрица

0

И ове ће године, као и до сада у Београду забугарити црнокошуљашице да потсете на „највећи геноцид после Другог светског рата у Европи “ који су у Сребреници тобож починили Срби зато јер су „геноцидни“, о чему уопште нема збора, како тврде ове ратне NGO профитерке!

Само, од те њихове лажне тврдње, све више отпада међународни малтер лажи а помаља се костур истине, као неминовност која незаустављиво напредује!

Ако се у јулу месецу 1995.године и није јасно могло сагледати планирани сценарио те лажи, данас је то тако лако препознатљиво, као једна модла која је добила своју универзалну форму, показујући тако сву подмуклост NАТО планера у припреми завршне операције протеривања Срба из јужних делова Републике Српске Крајине и великих делова западнокрајинских општина Р Српске, како би мршава хрватска кифлица напокон добила своју жељену пуноћу, а хумани NАТО наводно оправдање за кажњавање тих „геноцидних“ Срба који разумеју само језик силе, бруталне наравно!

Протекле две деценије, a нарочито „објективно“ суђење у Хаагу, разобличили су планере и извођаче удруженог злочиначког подухвата против Срба, те се сада само допуњавају детаљи који цементирају истину о том злочиначком делу, иако се извођачи баш упињу да изнађу разне форме заштите „истине о геноциду у Сребреници“, макар док су они на овоме свету, а после …..

Ипак, све више се показују детаљи који указују на планско коришћење блајбуршке матрице, која се показала успешна у сатанизацији Срба током припреме за насилно растурање заједничке државе Југославије!

Извођачи хрватског блајбуршког мита, најпре су осмислили форму за обављање комеморације жртвама у складу са законом, те су потом на мала врата преобукли блајбуршке злочинце у жртве злочина, дугорочно натурајући причу о комунистичким злочинима над Хрватима (иако сви стрељани нису били Хрвати) које су починили партизани, разуме се већински Срби, што је европска демократска русофобна средина попила као жељени аперитив пред разбуктавање русофобне кампање у припреми за растурање Совјетског Савеза, и саме Југославије као претходне показне вежбе, која је највећим делом већ реализована!

Потом је уследила кампања брзог надувавања броја убијених хрватских злочинаца, који су одбили да положе оружје после капитулације немачке војске!

Зато су планери пажљиво осмислили причу о „геноциду у Сребреници“, додељујућу главну улогу ратним злочинцима из муслиманске 28.дивизије А БиХ, и њеном ратном команданту Насеру Орићу.

Пажљиво су утврдили, да је знатан део стрељаних ратних заробљеника са Блајбуршког поља, које су претходно британски команданти испоручили партизанима уз циничну напомену да иду у заробљеничке логоре, управо био из састава усташке „Црне легије“, познате по злочинима и на подручју среза Сребренице у рату 1941./45.године.

Муслимани из сребреничког и зворничког краја били су припадници те хрватске формације, као потомци оних злочинаца из редова аустроугарског шуцкора у Великом рату 1914.године!

Дакле, код Срба из тих крајева било је још живо сећање на те злочине, и нарочито на некажњавање тих злочинаца у две Југославије, као заједничке државе!

Сазнање да припадници Орићевих формација систематски чине злочине над српским цивилима, старцима, децом, женама и рањеницима, користећи се подршком тзв „међународне заједнице“ која ће својом одлуком о стварању „енклава ОUN“ отворено узети у заштиту те муслиманске злочинце!

Претходно је сачињен интерни поверљиви извештај за команду UNPROFOR у Сарајеву под радним насловом „Злочин над Србима у Сребреници 1992 и 1993 године“, који ће планерима „геноцида“ послужити за основни план дешавања у будућности!

Команда ВРС је упорно указивала команди UNPROFOR у Сарајеву на кршење резолуције о заштити цивила у енклави Сребреница, документујући своја сазнања конкретним подацима о убијеним Србима, а холандски батаљон се ни по дупету није почешао да то спречи, а заштићена енклава тобож била демилитаризована!

Уосталом, задокументован је детаљ, да је последњи Србин у Сребреници убијен 11.јула 1995. године, и то ритуалним отсецањем главе!

То је прелило чашу стрпљења и уследио је српски одговор, што су планери „геноцида“ и желели да постигну!

Пре тога је тадашњи амерички председник Бил Клинтон тврдио Алији Изетбеговићу да је преко потребно да Срби „убију“ најмање 5000 муслимана одједном, како би он потакао одлуку команде NАТО да се спречи масовни „геноцид“ над добрим и питомим муслиманима, жртвама српске „геноцидности“, и то све баш у току припрема хрватске војске за операције „Bljesak“ и „Оluja“, које планирају и воде пензионисани амерички генерали из фирме МPRY а извршиће некадашњи наредници из француске Легије странаца (јасно, Хрвати!), као видљив детаљ у удруженом злочиначком подухвату против Срба из РСК и Р Српске!

Када је ВРС ослободила Сребреницу, цивили муслимани, жене, деца, старци, склонили су се у камп UNPROFORа у Поточарима, a команда ВРС је организовала исхрану и збрињавање преко потребним провијантима, док се воде преговори са припадницима 28.дивизије АБиХ о њиховој предаји јер су у српском обручу, уз надзор и присуство представника UNPROFOR, али муслиманска команда корпуса из Тузле наређује њихов пробој под борбом, што собом носи огромне људске жртве, о чему су и представници UNPROFOR оставили писани запис.

У припреми за пробој, пресвлачећи се у цивилна одела али наоружани, припадници 28.дивизије АБиХ које UNPROFOR признаје за зараћену страну у грађанском рату, губе статуc војника и постају само терористи, које не штите одредбе међународног ратног права!

Бројне изјаве преживелих сведоче о детаљу, да су тако преобучени муслимани гинули од међусобне пријатељске ватре током пробоја, јер су делови хтели да се предају, а делови не!

Чињеница је да су планери „геноцида“ постигли свој циљ, пошто су локални Срби међу заробљеницима препознавали доказане ратне злочинце, и без суђења делили правду, тако вршећи ратни злочин о чему нема спора, али никако наводни геноцид!

Спорни су детаљи, да се највећи део убијених који су по налазима патолога страдали у артиљеријској ватри током самог пробооја, сврстава у жртве „српског геноцида“, иако је то легална употреба артиљерије по одредбама међународног ратног права!

Нарочито је споран онај детаљчић, да је главни сведок хаашког трибунала управо плаћеник, Хрват Дражен Ердемовић, који је сведочио о наводној ликвидацији велике групе заробљеника у којој је и сам учествовао, дајући детаљан опис и ток трајања те егзекуције, да би потом стекао промену идентитета и смештај у непознатој држави, иако је претходно за тај ратни злочин у Србији осуђен на двадесет година робије, а у Хааг отпутовао из затвора у Сремској Митровици!

Изабравши по блајбуршком моделу место за будућу церемонију комеморације (иако мухамеданска вера нема комеморацију као део церемонијала!), почели су творци теорије о „српском геноциду“ да припремају подлогу за будућу „оправдану“ резолуцију ОUN, упорно надувавајући број наводно убијених „муслиманских цивила“, уз отворено учешће и колабораната у самој Р Српској, док су јој систематски черупали њене Дејтонске надлежности, али и у самом Београду, присиљавајући послушне колаборанте да донесу и усвоје резолуцију о Сребреници!

Суђење ратном команданту српске армије и ратном председнику Р Српске, искоришћено је да хаашка „истина“ наводно утврди објективне чињенице о том „геноциду“!

Али неочекивано за планере „српског геноцида“, светска жидовска удружења покрећу кампању о утврђивању стварне истине о тој антисрпској лажи, којом се релативизује сам геноцид који је почињен над Жидовима у немачком Трећем Рајху и земљама, њиховим савезницама!

Чињеница је, да су и муслимани у NDH као „хрватско цвијеће“ учествовали у холокаусту над Жидовима, те потомци тих жртава не желе да учествују у злочиначком удруженом подухвату против Срба, који су били жртве као и Жидови, макар да се тако правдају почињени NАТО злочини у РСК и Р Српској, као и у СРЈ током операције „Милосрдни анђео“, као завршнице која је почела операцијама NАТО у РСК и Р Српској, далеке 1995. године!

Видљиву намеру, да се са немачког народа скине хипотека одговорности за геноцид и натовари Србима, уз отворено показивање европског промуслиманског става (већег дела држава!), овом тезом о „српском геноциду“, данас више није могуће сакривати!