Прочитај ми чланак

„ХРВАТИ ИМАЈУ СИНДРОМ МАЛИХ, прати их мантра да су створени да мрзе Србе“

0

Небојша Човић, нови председник Спортског друштва Црвена звезда, прокоментарисао је пласман Хрватске у финале Светског првенства.

Фудбалери Хрватске направили су незамислив успех и пласирали се у финале Светског првенства у Русији, победом над Енглеском са 2:1 после продужетака.

Printskrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

„Морам да им честитам. Мислим да је Новак то добро дефинисао. Онај део у којем је објаснио шта је спорт“, рекао је Човић у јутарњем програму телевизије „ПРВА“.

„Максимално су посвећени, максимално добри. Имају добар амбијент и добро су вођени. Код нас сам то видео, али и нисам видео. Скоро сви играчи су прошли Мамићеву школу, знамо шта је он, али нисам видео да су за менаџера имали Фаљија Рамаданија, као што је то случај у Србији. Не знамо шта се десило са нашом омладинском селекцијом која је била светски шампион“, додао је Човић уз спорадичне критике на рачун наше селекције.

Он се потом осврнуо и на чињеницу да су поједини хрватски репрезентативци мешали политику у спорт и непримерено прослављали победе.

„Морам рећи да и даље имају синдром малих у смислу комплетног маркетинга и припрема како све то славе. Они славе инатећи се према Србији. То су улични свирачи, певачи по улицама… Треба да се одмакну од мантре која их прати да су створени да мрзе Србе“.

Човић је истакао да је имао фаворита на Мундијалу, али да није навијао ни за кога осим Србије.

„Нисам навијао за Хрватску, нисам навијао ни за кога, осим што су моје симпатије биле према Бразилу. Они су испали у четвртфиналу. За Британце нисам могао да навијам јер је њихова спољна политика увек била окрутна према нама. Ако бих увео политизацију за Хрвате, не бих их ни споменуо. Али то је спорт“.

За крај, истиче да се тиме ствара још напетија ситуација између две земље.

„Тиме што сам рекао да сам рекао да су Хрвати добри у фудбалу, нисам мање или више Србин. Желим само да будем нормалан човек, а видим да је то тешко у овим временима“, закључио је Човић.