Прочитај ми чланак

РАТКО МЛАДИЋ РАСТУРА ХАГ: Судија Мерон покушао да спречи бруку, али генерал је …

0

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић јуче је, пред Механизмом у Хагу, рекао да га је тај лажни суд, који не признаје, осудио на доживотни затвор на правди Бога зато што је свој народ и државу бранио од НАТО, а панику у Хагу је изазвала и његова кошуља са палцем на доле и натписом НАТО.

Ово је лажни суд и ја га не признајем. Лажни судија (Алфонс) Ори донео је мени опскурну доживотну пресуду… Зато што сам бранио свој народ и државу од НАТО и његових сатрапа. НАТО је хиљаду пута гори од Наполеона и Хитлера! Побили су пола становништва на Блиском истоку. Украјина, Сирија, Либија… Ја нисам убијао свој народ, већ НАТО и његови подрепаши, срцесионисти. Срби нису криви, а НАТО је злочинац. Браћо и сестре, ви сте жртве. Сви који другачије кажу-лажу. Хиљаде грађана Србије умире од осиромашеног уранијума – грмео је Младић. 

Одевен у белу кошуљу на којој је, испод цртежа палца окренутог на доле, великим црним словима писало НАТО, Младић је, стојећи, десетак минута говорио енергично и повишеним гласом, док га је Теодор Мерон у шоку опомињао да „то није тема заседања“.

Младић каже да је у притвору по цео дан у кревету и да једва стоји.

Младићеви браниоци Бранко Лукић и Дејан Иветић поновили су да код генерала постоји висок ризик од новог можданог или срчаног удара.

Рок за подношење жалби, које су на првостепену пресуду најавиле и одбрана и оптужба, истиче 6. августа.