Прочитај ми чланак

ЈОШ ДВА КОРАКА ДО ТИТУЛЕ! Новак самлео Нишикорија и прошао у полуфинале!

0

Новак Ђоковић је у полуфиналу Вимблдона пошто је победио Кеија Нишикорија у четири сета - 6:3, 3:6, 6:2, 6:2, после два сата и 38 минута игре

У борби за финале Новак Ђоковић ће играти са Рафаелом Надалом или Хуаном Мартином дел Потром.

Ово је Новаку прво полуфинале Вимблдона од 2015, када је и освојио последњу титулу у Лондону, односно прво полуфинале гренд слема од Ју Ес опена пре две сезоне.

Након што је рутински добио први сет Ђоковић је у другом изгубио фокус након што је ушао у расправу са судијом који га је опоменуо због бацања рекета. Јапанац је то искористио, направио брејк за вођство од 3:1 и без проблема привео сет крају па изједначио резултат на 1:1.

Међутим, одмах је Ђоковић узвратио у трећем сету. Прво је у петом гему спасао три брејк лопте па онда везао два брејка и лагано добио сет за преокрет и вођство од 2:1 у мечу.

Четврти сет био је рутина за српског аса, иако је на старту изгубио сервис гем. Али, било је то кратког дана. Нишикори није успео да се врати у меч, срљао је из грешке у грешку, Ђоковић то кажњавао и тријумфовао после два сата и 38 минута игре са 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

ТОК МЕЧА

Четврти сет:

КРАЈ! БРЕЈК, СЕТ И МЕЧ! Ђоковић је победио Нишикорија са 6:3, 3:6, 6:2, 6:2 и играће у полуфиналу Вимблдона.

Новак је узео мало више времена приликом сервиса, а судија Рамос наравно није пропустио прилику да га опомене. Али, није то пореметило Нолета добија гем и води 5:2.

Освојио је Нишикори сервис гем и успео бар мало да продужи овај сет и меч.

Јури Ђоковић ка тријумфу, не попушта, игра као да је меч тек почео. Потврдио је брејк и води са убедљивих 4:1. Два гема га деле од полуфинала.

Срља Кеи из грешке у грешу, послао је лоптицу у аут и частио Новака новим брејк лоптама. Прву је послао у аут, али другу користи Србин и већ сада има лепу предност – 3:1.

Сјајан гем за нашег аса, одиграо је без грешке. Без изгубљеног поена Ђоковић је потврдио брејк, сада води 2:1.

Сада је Кеи бацио рекет, а судија га није опоменуо као Новака у другом сету, па је српски ас поручио арбитру да има двоструке аршине.

Губитак гема пробудио је Ђоковић, који је већ у другом гему повео 40:15 на сервис Нишикорија. Већ прву шансу претворио је у БРЕЈК и изједначио резултат на 1:1.

Лош почетак сета за Новака. Кеи је повео 40:15 на сервис нашег играча, стекао две брејк лопте. Ас ударцем је Ђоковић спасао прву, али није успео и другу, па је Нишикори направио БРЕЈК и повео 1:0.

Трећи сет:

Јапанц је потпуно пао након што му је Новак узео сервис гем. Опет је Србин направио БРЕЈК и на сервис ривала искористио сет лопту и поново повео у мечу -2:1.

Јури Ноле према трећем сету. Без изгубљеног поена је потврдио брејк и сада води 5:2.

Сјајно! Ђоковић је направио БРЕЈК и повео у трећем сету са 4:2. Повео је на сервис Јапанца 40:30 и већ прву шансу искористио да му одузме сервис гем.

Извукао се са ивице амбиса Новак! Имао је Нишикори три везане брејк лопте, али се Ђоковић „сабрао“ и узео гем – 3:2.

Имао је Новак прилику да направи брејк, али је није искористио – 2:2.

Био је сигуран и Нишикори на свој сервис, препустивши само један поен Новаку, а онда је наш ас поново узео гем оставившу Јапанца на „нули“ – 2:1.

Добро је Новак ушао у трећи сет, пошто је узео уводни гем без изгубљеног поена – 1:0.

Други сет:

Сигуран је био Нишикори, није подлегао притиску и изједначио је у сетовима на 1:1.

Било је 0:30 на сервис српског тенисера, али је Ђоковић везао четири поена и смањио на 3:5. Сада мора да нападне сервис ривала.

Дошао је Ђоковић до 40:40, али ипак није успео да стигне и до прилике за брејк. Нишикорија један гем дели од освајања сета – 2:5.

Без изгубљеног поена је Ђоковић узео гем и прекинуо низ Нишикорија. Сада мора да нападне сервис противника ако жели да остане у другомсету – 2:4.

Потврдио је брејк Јапанац! Нишикори игра као у трансу, разлетео се по терену све стиже и погађа – 1:4.

Утицало је то на Новака, који је потом претрпео и брејк. Нервоза у игри нашег тенисера и неколико грешака – 1:3.

Штете! Имао је Ђоковић три везане брејк лопте, али их није искористио. Нишикори се извукао из веома тешке ситуације – 1:2.

Са друге стране, Новак веома сигуран, без изгубљеног поена до 1:1.

Више од 10 минута је трајао уводни гем, имао је Ђоковић једну брејк лопту, али је није искористио, па је Јапанац први пут у мечу повео – 0:1.

Први сет:

ГЕМ И СЕТ! Дошао је Нишикори до 40:40, али више од тога није могао и Новак је добио први сет – 6:3.

БРЕЈК! Поново је Ђоковић одузео сервис Нишикорију и сада ће имати прилику да на свој сервис дође до првог сета.

Изједначио је Нишикори на 3:3, а онда је Новак прекинуо низ противника и одлично одиграо на свој сервис – 4:3.

Брзо је наш ас изгубио стечену предност. Правио је грешке Ђоковић, Нишикори је то искористио, а одиграо је и један атрактиван поен у којем је извео „хот-дог“ ударац – 3:2.

БРЕЈК! Без изгубљеног поена је Новак узео сервис гем, а онда је и направио брејк за 3:1.

Новак је сервисом отворио дуел, освојио је уводна три поена, запретио је Нишикори са два, али онда ас Ђоковића. Узвратио је Јапанац, који је такође без много проблема узео свој сервис гем – 1:1.