Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: СНС инквизициа против три локалне самоуправе и Савеза за Србију!

0

Хвала државним намештеницима и директорима Специјалне болнице "Чигота", Ски центра "Торник" и Дома здравља у Чајетини, које је 30. маја Александар Вучић лично именовао за чланове принудног повереништва чајетинске Српске напредне странке (СНС), што су јучерашњом тврдњом да сам Чајетинцима украо пет годишњих општинских буџета, све позивајући се на, наводно поуздане, информације из Тужилаштва за организовани криминал, још једном показали колико је био оправдан позив три "опозиционе локалне самоуправе", да због голооточке инквизиције Вучићевог режима против Чајетине, Параћина и Шапца, упути мисију у Србију - изјавио је председник Општине Чајетина и први човек Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић.

– Реч је о две координисане хајке које се воде из „централне команде“ СНС, нажалост, уз отворену логистику министарстава силе и тзв. независног правосуђа: једне која се, под погромашком дисквалификацијом „Нити мањег савеза нити више лопова!“, води против Савеза за Србију који ће, ускоро, ако Бог да, на Златибору, наставити заокруживање, те друге пропагандне агресије која се води против три локалне заједнице, три једина светла у Вучићевом тунелу званом „Напредна Србија“. Нашло се ово троје напредних несрећника да, баш са Златибора, на коме су највиши напредњачки челници ухваћени у крађи, ни мање ни више него 2.213 хектара најскупљег земљишта – мене који сам их ухватио у неделу, оптужује да сам „љубитељ безакоња“! – рекао је Стаматовић, истичући:

– Некога на Андрићевом венцу, очигледно, уплашило то што у Србији постоји још људи који нису легли да руду бившег ратног хушкача који пере своју ружну прошлост, тако што пљује на Устав земље чији је председник и предаје 17 одсто територије Србије, а у свакој изјави више и не крије колико мрзи сопствени народ. 

Стаматовић тврди да су, по Вучићевом налогу, Ана Брнабић и Бранко Ружић, покушали да – злоупотребљавајући добру вољу њихових представника – саботирају апел три локалне самоуправе Савету Европе, од кога – како каже – Параћинци, Шапчани и Чајетинци неће одустати! 

Он каже да ће, веома брзо, ова жалба, која је већ дата у процедуру Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе, бити обновљена, а у њој је, између осталог, побројано на стотине примера кршења стандарда демократије, људских права и слобода, злоупотреба државних институција, физичког насиља иза кога стоје напредњачке „јуришне трупе за убеђивање“, дисквалификације активиста опозиције као „криминалаца“ и „издајника“, хапшења под изговором „корупције“ и слично.