Прочитај ми чланак

КРАЈ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ! ЦИА И СТРАТФОР НАЈАВЉУЈУ: Србија у православном савезу

0

Стручњаци истичу да ово предвиђање треба схватити озбиљно и подсећају да је ЦИА средином осамдесетих година најавила распад тадашње СФРЈ

БЕОГРАД – Европска унија ће се распасти на више интересних зона, а Старом континенту предстоји велика подела на три сфере, што ће бити условљено економским, културним, али и религијским факторим!

Наиме, ЦИА и америчка невладина организација „Стратфор“ прогнозирају да данашња ЕУ ускоро неће постојати и да ће бити подељена на на неколико група: стару Европу, нову Европу, која ће бити окренута САД, те савез православних земаља!

Западна Европа

Западни блок или стару Европу чиниле би – Француска, Немачка, Велика Британија, Аустрија, Шпанија, Португал, Италија, Шведска, Норвешка и Финска, односно првобитну Европску економску заједницу (ЕЕЗ) коју је, до распада Варшавског пакта чинилу 12 западноевропских развијених држава.

Нова Европа

Нову Европу би чиниле Литванија, Естонија, Летонија, земље Вишеградске групе, Словенија (данас би ту била и Хрватска), а он би се налазио под немачким економским и америчким војним патронатом.

Православни савез

Трећи блок представљао би балканску конфедерацију коју би чиниле православне земље – Србија, Румунија, Бугарска, Македонија и Грчка. Овом блоку припала би БиХ, као и Албанија.

Многи стручњаци истичу да ово предвиђање треба схватити озбиљно и подсећају да је ЦИА средином осамдесетих година прошлог века најавила распад тадашње СФРЈ.

Слична предвиђања износи и америчка невладина организација „Стратфор“.

У овој невладиној организацији сматрају да ће се ЕУ ускоро распасти на два дела: богатији Запад и групу малих земаља Централне Европе, које ће се војно приклонити САД.

И они предвиђају стварање православне уније (Византије). Тај савез ће, како наводе, бити „гасна унија“, чији је основни мотив формирања – новац.

Геополитички стручњаци сагласни су да је дошло време вишеблоковског система, са неколико центара моћи, те да САД и НАТО неће више имати главну улогу на светској сцени.

Распад ЕУ највише би одговарао САД и Русији, наводе неки портали за политичку аналитику.

Брегзит и долазак Доналда Трампа на чело САД многи виде као јасно убрзање предвиђеног распада ЕУ.