ПУКЛА ТУЖБА: Новосадски студент на суду добио професоре права

0

Крајем 2017. године, група професора са Правног факултета у Новом Саду на челу са Драганом Милковим, Машом Кулаузов, Татјаном Бугарски, Драганом Ћорић, Љубомиром Стајићем и групом студената (Момчило Миливојевић - одустао, Марко Тодоровић, Лука Чабради, Јован Жугић и Стефан Иветић) поднели су заједничку тужбу против апсолвента тог факултета Стефана Карановића и “Таблоида - листа против мафије".

У Првом основном суду у Београду, 11. јуна ове године, тужба је правоснажно одбијена, јер су професори поднели неуредну кривичну тужбу, коју, по речима Стефана Карановића, нису били способни ни да уреде када им је суд наложио.

– Они су се пре тога обрукали тако што су промашили месну надлежност суда, а сад се испоставило да нису кадри ни уредну тужбу да саставе. Скандалозно је то што неко може да буде професор права и на основу тога зарађује велику плату, а није способан да састави обичну кривичну тужбу. Не знам како могу у очи да гледају своје студенте после овога? Следећи пут кад ме буду тужили, нека замоле портира да им састави тужбу – поручује Карановић за наш портал и додаје:

– Најпре су на сајту факултета објавили да су поднели тужбу против нас, дигли галаму, изигравал силу, а на карају се завршило по оној херцеговачкој – “стара вучина у селу спрдачина.“

Против Карановица су на факултету покренули дисциплински поступак и избацили га са факултета због текстова у “Таблоиду” и осталим медијима. Карановића су професори оптужили да је он пустио информације које су испливале у новинама.

– Ту хајку против мене покренули су по налогу сиве еминенције тог факултета – Драгана Милкова. Милков је глава те групе, као председник савета факултета. “Таблоид” га је оптужио за најтежи криминал на факултету и он је посумњао да сам ја те информације дао новинарима, па ми се свети и покушава да ми уништи живот. Међутим, то им је сад пало на суду и поставље се питање у име чега они то раде? Шта ти људи заправо хоће од мене – истиче Карановић.

Он наводи и да је дошло до поделе и сукоба медју професорима на том факултету:

– У контакту сам са групом професора. Они су незадовољни и огорчени терором које на том факултету спроводи Драган Милков. Не могу њихова имена да обелоданим, јер су људи у страху. Драгану Милкову је чак и декан Љубомир Стајић окренуо леђа, па сад одлази са места декана. Многе од професора Милков је наговорио да подносе тужбе против “Таблоида” и мене обећао им је да ће те тужбе добити, па сад кад су изгубили, многи су кивни на њега. На том факултету је општи хаосс – тврди Карановић.

12 коментара “ПУКЛА ТУЖБА: Новосадски студент на суду добио професоре права

 1. pera50 каже:

  Konačno se pokazalo odakle potiču nevolje mladih, sa jedne strane država nesposobna da utvrdi kvalitet svog nastavnog kadra koji se plaća iz nekog buđeta, visokoškolske ustanove nemaju stručne savete da ocene sposobnost svojih nastavnika, pravni sistem neuredjen da stane naput takvim stvarima.I nije Pravni fakultet u Novom Sadu prvi i jedini na kome se to dešava.U jednom drugom gradu je bila podignuta optužnica protiv profesora za zloupotrbu poližaja i sticanja na nezakonit način, i na kraju ništa, sve je vraćeno na staro.
  Šta preostaje mladima koji gube vreme i dobijaju nekakve diplome, ali tržište rada je surovo, diploma mora da se potvrdi u praksi.

 2. Ћирко каже:

  Ха-ха, ово је одлично за увид каквим стручњацима поверавамо децу!:)) Нису кадри тужбу да сроче а то предају. Сигурно су и они позавршавали високе школице на убрзаном курсу.:))

  1. тек успут каже:

   “ Сигурно су и они позавршавали високе школице на убрзаном курсу.:))“
   —-
   … у кафани „Код Лажног Сведока“ :)

  2. Ћирко каже:

   Добаар!:))

  3. Иван° каже:

   Па и твој ментор „DIKI“ је исти такав „професор“ тупсоне глупи.)Ћалац му био високи функционер екс-КПЈ а овај ко и ти прогресивни 5 октобарски“отпораш“.На предавања долазио мортус-пијан ал’ ето,ко припадник влашке мањине,успео да од државе скине“ масну“ пензију“.:(Ни он није кадар тв.да поправља а овамо покушавао да предаје војну електронику.Најурили га ко џукелу;)Кажу да је на психотесту приликом пријема помешао зелену и-црну па два пута полагао-боје!!!Еј бре,лудаци!((

  4. Ћирко каже:

   Опет си помешао лекове? Или си их уместо орално узео анално?! Црни Вељо, у дупе не трпаш лекове него кваку, лекове попијеш!:))

  5. Иван° каже:

   Одговорих ти цивилизовано.Остаје да видимо дали ће деж.администратор портала да објави мој ком.или ће да иде на ризик па да опет сакрије твој/ваш идентитет.И за то следи казна.Златановић незна ко му се унедрио у канцеларији.

  6. Ћирко каже:

   Ти дефинитивно „ниси са светом“.:))

  7. Иван° каже:

   Остаје да се види.Извукао сам ти/вама генералије и матич.бр.али „ЦИНЦАР.ИНФО“ неће да објави.Има још мн.начина да засереш“мотку“..Само полако.

  8. Ћирко каже:

   Ајде, леба ти! Можеш само, с времена на време, да извучеш кваку из буље.:)) Ће свиснеш од муку, квакомане!:))

  9. Иван° каже:

   Незнам што ће пре да те убије,цироза или друкање..

  10. Иван° каже:

   Мани се квака цинцару бедни.Ето баш сада је бар 90% људи на порталу постало јасно да су:“ЋИРКО“,“моћни Ђ..“,“Негрутин“,“Doglavnik“ и „Perun“ никови који припадају једној те истој психички веома обољелој особи!(„DIKI“ је твој можда,још један алтер-его.Све у свему жалосно..Да,разумем се веома добро у тех.21 века,па сам те оголио до кости.Знам и све повезане портале на којима постираш али те открио-вокабулар и перманентно једно те исто-(не)расположење и реакција на моје коментаре свих „вас“у твојој поремеченој глави.Ко зна-зна па сам те “ лобовао“ и на форум“Крстарица“ где делиш савете о ВА Бг.Постоје милион начина да стигнем до тебе а ја искористих само неколико од њих а ти се цинцару пецаш ко мајмун на банану.Ускоро ћу и овде,ко на друштвеним мрежама да објавим твоје пуно име,презиме и адресу оног момента када будем потпуно сигуран да си и ако си тражио главе Српских војника на КиМ!Ти „уживај“ и радуј се новопристиглим захтевима на твом ФБ. профилу.Сада кењај још мало,тек да ти прекопирамо све коментаре па да те процесуирамо како ваља и како си заслужио.Пијандуро.Чекам одговор.;)

Коментари су затворени.