Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ О Милојку Пантићу који подржава Хрвате и Русији на СП у фудбалу

0

Укупно посматрано светско првенство у фудбалу у Русији, већ сада је потпуно успело, сама Русија је и као организатор и као репрезентација осветлала образ на сваки начин, иако су постојали значајни напори извесних центара моћи у свету да се успешност домаћинства Русије 2018, оспори.

Чињеница да Србија има данас испод 40 % сопствене индустријске производње из 1989, дакле планско уништење земље кроз мекоокупациони систем, не може а да се не одрази на све сфере друштва укључујући и спорт где смо конституицијом и талентом, посебно у колективним спортовима у светском врху, нарочито посматрано у односу на број становника. Отуда данас добрим делом се тиме може тумачити овакав диспаритет између учинка рецимо хрватске репрезентације и наше на Светском првенству, као и претходних година, а у оквиру Југославије редовно смо клубовима и играчима били далеко испред Хрвата. 

Око 90 % народа у Србији је за патриотизам и геополитички у једном правцу, а око 90 % квазиелите у полуколонијалном систему је на другој страни. Изјава Милојка Пантића да ће у вечерашњој утакмици „само клерофашистички део Србије бити уз Русију“ је екстреман показатељ тога, не улазећи уопште ко је Милојко Пантић и шта је он дао за Србију, он је део квазиелите која у оваквој земљи има приступ важним медијима. Наравно он се никада неће сетити да повеже да земља која данас има свега 40 % индустријске производње сопствене од пре 30 година је под окупацијом и деструкцијом и да то има неке везе са резултатима репрезентације у најпопуларнијем спорту. Он није плаћен да размишља у том логичном правцу већ је мотивисан да размиљша у том нелогичном а постојећи владајући медији су тако постављени да само такве ставове преносе, као што их једноствано мало интересује прави разлог економско – демографске катастрофе који је у наметнутом „реформском неолибералном моделу“, што се опет све путем мултипликатора одражава на све сфере друштва у Србији.

 

На нама, дакле 90 % народа ове земље је да се одредимо према свему овоме и да ли то желимо и морамо ради сутрашњице променити. РОД патриотска организација отаџбине и дијаспоре је уз свој народ, дакле уз 90 % на сваки начин подређених и експлоатисаних грађана као и саме државе Србије, а са друге стране је повлашћена квазиелита у оквиру протекторатског положаја земље, чији је Милојко Пантић само један карактеристичан представник.