Прочитај ми чланак

ХЕРОЈ СА КОШАРА СЕ РАЗНЕО БОМБОМ: Нећете веровати које су му биле последње речи…

0

Драган Прерадовић (39) изгубио је живот јуче поподне у Улици вештих плетиља у београдском приградском насељу Сремчица када је у његовим рукама експлодирала ручна бомба. Из полиције су потврдили да је "кашикару" активирао Драган и на тај начин извршио самоубиство.

Како су за Курир испричале комшије несрећног Драгана, снажна детонација их је тргла око 16.30 сати, а онда су убрзо схватили да се пред њима одиграва права драма и борба за живот.

 

foto: snappygoat

 

– Истрчао сам бос на улицу и ушао у комшијско двориште где сам испред куће затекао Драгана са разнетом десном руком. Једва је ходао и тетурао се, па сам му пришао да му помогнем, а он ми је рекао „Пусти ме“. Некако сам га савладао и положио на земљу где сам му стегао рану каишем да зауставим крварење, када је казао „Е, Путине, мајку ти ј…, јел си сад задовољан?“ – испричао је за наш лист Драганов комшија који је први дошао да му помогне и покуша да му спасе живот.

Суседи су одмах позвали Хитну помоћ, али Драгану није било спаса, преминуо је пре доласка лекарске екипе.

– Био је добар и умерен дечко, пријатног изгледа, никада није правио проблеме. Увек је био добар према нама и љубазно се јављао, не знам да ли су они у кући имали неке проблеме, па га је то навело да дигне руку на себе. Међутим, знам да је био на Кошарама, као млад војник је био тамо током рата и преживео је пакао. То је оставило значајне последице на њега, јер када се вратио са Кошара он је био уништена личност. Он није био агресиван, био је тих и миран и радио је, али више то није био тај човек. Он се убрзо после повратка са Кошара и развео, а иза себе је оставио некадашњу супругу и ћерку. Иначе, у породичној кући је живео са мајком, оцем и сестром, а брат му је у Београду. Драган је живео на спрату, целе ноћи је код њега горело светло, ко зна шта се у његој глави дешавало. Много ми је жао што је доживео такву судбину – закључио је наш саговорник.