Прочитај ми чланак

БЕРИЋ ПОБЕСНЕО ЗБОГ ВУЧИЋА И ПОРОШЕНКА: Сусрет два ус**нка који су уствари као ..

0

Српски снајпериста Дејан Берић, добровољац у ДНР-у, жестоко је реаговао на сусрет председника Србије Александра Вучића са председником Украјине Петро Порошенком. Берић је упутио низ увреда али и оптужби на рачун председника Вучића, оптужујући га да наоружава неонацистичке батаљоне у Украјини.

Он је рекао да је реч о сусрету председника две земље које је Енглеска колонизовала у новом добу.

(Фото: Фејсбук)

– За почетак је Вучић је слао војну опрему, наоружање и муницију углавном батаљону Азов.
А затим је са великих складишта муниције слао артиљериске пројектиле такође батаљону Азов – рекао је Берић и подсетио да је Србија под Вучићем упутила и бесповратну финансијску помоћ Украјини.

Берић је Порошенка назвао “најкрвавијим” председником у Европи од Другог светског рата указујући да он и даље даје нафредбе за нападе на цивиле у Донбасу.

– Вучић је највећи издајник Србије не само у савременој историји него од када Србија постоји.
Порошенко је издао свој народ тако да је ово сусрет два усранка који су уствари као дрвене лутке са којима се играју неки тамо на врху и управљају с њима путем конопаца – објаснио је Берић.

Берић је написао да је током ослобађања амеродрома у Доњецку код Украјинаца пронађен велики број српских униформи и отужја, а да су амблеми српске војске завршили и у музеју батаљона “Спарта”, због чега је морао да моли њиховог командант Моторолу да буду склоњени. Берић је објавио и слику једног од обележја српске војске која су заробљена на украјинској страни.

Подсећамо, да је Дејан Берић крајем прошлог месеца због здравствених разлога напустио армију ДНР и сада живи у Русији.