Прочитај ми чланак

ПУТИН И ТРАМП РЕШИЋЕ ПИТАЊЕ КОСОВА, за минут?

0

Београд -- Велика шанса да се реши косовско питање лежи у сусрету Трампа и Путина у Хелсинкију, јер би та два лидера требало да се о том питању договоре, пише "Блиц".

Наиме, према тврдњама тог листа, који се позива на своје дипломатске изворе, то је план и српског државног врха и председника Србије Александра Вучића.

EPA-EFE Mikhail Klimentyev

„Европа нема ни снаге, ни воље, ни могућности да натера Албанце да ураде нешто. Зато је идеја да се о овом суштински важном питању за нас договоре Путин и Трамп, а да Европа то потом прихвати као коначно“, наводи тај извор „Блица“ и додаје да су све очи упрте у састанак руског и америчког председника, који је заказан за 16. јул у Хелсинкију.

Саговорник „Блица“ наводи и да ће Владимир Путин и Доналд Трамп за Косово имати минут, или таман онолико времена да размене неколико реченица, али и то би било довољно да се ствари помере с мртве тачке и приђе бар мало бржем решењу.

„Трамп и Путин ће до краја године одлучити о Косову и Метохији. То је озбиљна шанса да се дође дорешења. Џаба опције које нуди ЕУ када ни једна страна на њих не пристаје“, каже још извор београдског листа.

Подсећа се и да је амерички амбасадор у Србији изјавио за РТС да би решење косовског питања могло да се догоди можда чак и до краја ове године.