Прочитај ми чланак

КРЕНУЛИ ИЗ ЧАЧКА НА МОРЕ па остављени на сред пута

0

Два аутобуса пуна путника за Грчку, вечерас су испражњена у Крагујевцу и Краљеву, а "несуђени" туристи препуштени су да се сами сналазе и врате кућама.

Како наводи портал Морава инфо, за мање од сат времена од како су кренули на летовање, власник чачанске агенције „Јазз Травел“ обавестио је возаче да се летовање отказује.

Ilustracija: Thinkstock

Како су том порталу рекли разочарани путници који су на пут кренули из Чачка, све је било у најбољем реду до Крагујевца, када је возач зауставио аутобус и шокираним туристима саопштио да се њихово летовање отказује.

„Без икаквог даљег објашњења остављени смо једноставно у Крагујевцу да се сналазимо како знамо и умемо. Заказано време поласка било је у 20 сати, али смо стигли само до Крагујевца. У исто време, како смо чули, други аутобус, такође пун туриста из неколико других градова, после сат времена вожње на исти начин је заустављен у Краљеву и њима је такође речено исто што и нама – да је летовање отказано. О свему смо обавестили полицију, а туристичку инспекцију можемо обавестити тек ујутро – испричали су огорчени путници, додајући да је свако од њих унапред уплатио „Јазз Травелу“ целокупан износ аранжмана у Грчкој.

Како сазнаје портла Морава инфо из незваничних извора, власник „Јазз Травела“ је одмах, пошто је возачима аутобуса који су требали да превезу „несуђене“ туристе саопштио да заврше вожњу и путнике испрате из возила, сам отишао у полицију.

По незваничним сазнањима, разлог за изненадно отказивање овог аранжмана је дуг који власник ове агенције није измирио према грчким домаћинима, па је одлучио да откаже летовање овој групи путника пре него што стигну до Грчке и не доживе веће непријатности.

Подсетимо, од почетка летње сезоне чак две велике туристичке агенције имале су проблема са аранжманима, због финансијских дуговања, због чега су бројним туристима отказани аранжмани.