Прочитај ми чланак

УПРКОС КИШИ ВИДОВДАНСКИ ПРОТЕСТ ЈЕ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ ОКУПИО око 5 000 људи

0

Неколико родољубивих организација данас у 18 сати, испред Скупштине Србије у Београду, одржава протест против издаје Косова и Метохије. Цео протест ће из минута у минут да прати и наш портал, Србин.инфо.

20:28 Након Председништва, демонстранти су дошли испред Владе Србије где су такође покушали да предају захтеве у вези свог протеста, али домар их је обавестио да Влада Србије не ради и тако нико није могао да их прими у том тренутку.

Испред организатора обратио се и Немања Петровић, који је поручио позивајући окупљене, да се уколико Вучић у недељу потпише независност Косова и Метохије, самоиницијативно окупе испред Скупштине Србије. Испред Владе Србије маса је, као и претходно испред Председништва, узвикивала пароле: „Косово је срце Србије“, „Нема предаје“, „Издаја“ и „Педер и лезбејка издају Косово“…

Видовдански протест се завршио након 20 часова испред Храма Светог Саве, где су демонстранти запалили свеће за спас Србије и српског народа.

Оно што је карактеристично за данашњи протест је да је међу окупљенима било највише младих људи. 

19:36 Испред Председништва Србије демонстранти су се зауставили да би предали писмо са  захтевима у вези Косова и Метохије Председнику Србије Александру Вучићу, међутим делегацију Видовданског протеста нико није хтео да прими у Председништву Србије. У тим тренуцима, окупљенима се обратио и главни и одговорни уредник Србин. инфо Дејан Златановић. Он је коментарисао недавну изјаву српског председника да нема доброг решења у вези са Косовом за Србију поручивши Виучићу да, ако није способан да реши позитивно опстанак јужне српске покрајине у оквиру Србије, нека да отказ и тако отвори простор за неког способног Србина који ће  уместо њега да врати КиМ у састав Србије. 

Уредник Србин.инфо је још поручио да ће једнога дана  нова патриотска власт донети закон  који ће издају државе кажњавати смртном казном.

Демонстранти су се упутили ка Влади Србије.

Протестни скуп се преселио испред Председништва Србије. У протестној шетњи је од три до четири хиљаде људи.

Укоро протест се наставља шетњом до Председништва и Владе Србије

18:52 Упркос киши народа је све више. Иако је у Београду падао јак пљусак, нико није отишао са протеста већ само пристижу.

18:29 На протесту је присутно, упркос кишовитом и облачном времену, неколико хиљада људи.

18:25 Теша Тешановић: „Дошао сам да подржим овај протест јер је Вучић признао независност Косова“.

18:22 Веља Илић: „Ја сам за референдум у вези Косова али са једним јасним питањем: “ Да ли сте за независно Косово?“

18:11 Дејан Ђукић, председник Синдиката запослених у полицији је такође присутан на протесту и за Србин.инфо изјавио је: „Не пристајем на референдум! Косово је Србија!“

18:07 Међу окупљеним протестантима испред Скупштине Србије налази се и др Јована Стојковић, познати борац за породична права у Србији. У ексклузивној изјави за Србин.инфо је рекла да је овде на Видовданском протесту заједно са супругом, пошто западни окупатори хоће не само да нам отму Косово и Метохију већ и да нам разбију породицу тако што ће од природних родитеља отимати децу.

18:01 За Србин.инфо је кратко дао изјаву и Немања Петровић из иницијативе Нема предаје Косова и Метохије: „Нема столице за шиптарске окупаторе на Косову“

Сви учесници на протесту држе три спојена прста.

17:49  Народ се полако окупља испред Скупштине Србије па је блокирана улица која води од скупштинског здања ка Дому Синдиката. Међу окупљенима је и Звездан Рачић легендарни херој са Кошара који је ексклузивно за Србин.инфо изјавио да је поносан што је на Кошарама бранећи Србију ратовао са шиптарским окупаторима и Американцима.

Организатори протеста ће изнети више него јасне захтеве државном врху Србије по питању Косова и очувању породићних вредности.

Захтеви су следећи:

– Да се ни по којој цени не дозволи албанским окупаторима у Приштини давање столице у УН.

– Да се прекине Бриселски дијалог и пониште сви потписани споразуми након Резулуције 1244.

– Да се прекину сви преговори са албанском страном док су чланови њеног преговарачког тима људи који су на потерницама МУП Србије или су особе осумњичене за тешке ратне злочине над Србима.

– Да се у вези Косова и Метохије само преговара у оквирима Резолуције 1244.

– Да Влада Србије распише референдум за улазак или не улазак Србије у ЕУ, а не у вези Косова и Метохије.

– Да се укине обавезна вакцинација деце.

– Да се спречи насилно одузимање деце из природних породица због сиромаштва, од стране Центара за социјални рад.

 

– Да се забрани да странци усвајају српску децу и одводе их из Србије, поготово ако та деца у Србији имају живе родитеље.

– Да се у васпитно-образовне установе не уводе по диктату ЕУ антихришћанске и антихуманистичке вредности које пропагирају разврат и неморал.