Прочитај ми чланак

БИЋЕ КРВИ: Асадове трупе опколиле америчку базу, следи страшна освета…

0

Сиријске владине снаге су наводно опколиле америчку војну базу недалеко од граничног прелаза Ал-Танф са Јорданом, јавља иранска "Прес ТВ".

„Прес ТВ“ наводи да су сиријске владине снаге ослободиле подручје широко 45 километара, а дугачко 60 киломотара у оквиру противтерористичке операције покренуте пре неколико дана. На подручју се налази град Абу Камал и америчка база Ал-Танф (носи исти назив као гранични прелаз), додаје телевизија позивајући се на неименоване изворе.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је данас да је сиријска војска гађала буре-бомбама територију под контролом побуњеника на југозападу земље.

Опсерваторија, чије је седиште у Великој Британији, тврди да је сиријска војска бацила више од десет буре-бомби на ту област, што је прва употреба те муниције за око годину дана.

Напад буре-бомба представља ескалацију вишедневног напада војске на област североисточно од Дерае, који су до сада укључивали артиљеријско бомбародвање, али само ограничену употребу ваздушне силе, напомиње Ројтерс.