Прочитај ми чланак

РЕМИ ПРОДУЖИО НЕИЗВЕСНОСТ У ГРУПИ Ц Аустралија из пенала откинула бодове Данској

0

Фудбалери Данске и Аустралије ремизирали су 1:1 (1:1), у првом мечу другог кола Групе Б на Светском првенству у Русији.

Данци су пропустили прилику да већ сада „овере“ пласман у осмину финала, док су Аустралијанци остали у игри за пласман у другу фазу такмичења.

Изгледало је да ће Скандинавци без већих проблема стићи до три бода, јер су повели већ у седмом минуту сјајним голом Кристијана Ериксена.

Друго коло СП, Група Б:

Данска – Аустралија 1:1 (1:1)
Ериксен 7 – Јединак 38п
„Космос Арена“, Самара 40.727
Гл. судија: Антонио Матеу (Шпанија)

Данска: Шмајхел – Ларсен, Кристенсен, Кјаер, Далсгорд – Систо, Дилејни, Шене, Ериксен – Поулсен (Брајтвајт 59′), Јоргенсен (Корнелијус 68′)
Аустралија: Рајан – Бехић, Милиган, Сеинсбури, Ридсон – Муј, Јединак – Крузе (Арзани 68′), Рогић, Леки – Набут (Јурић 75′)

Након високог паса из средине преко одбране Аустралије у казнени простор, Јоргенсен из прве спољном спушта лопту за Ериксена, а он полуволејом са 12-13 метара закуцава фудбал у мрежу.

Данци су у наставку меча потпуно контролисали ритам, стрпљиво су чекали нову прилику да надмудре одбрану „Сокероса“, а онда су се средином полувремена одједном потпуно повукли.

Аустралијанци почињу да притискају задњу линију ривала, посебно је агресиван био Леки, честим центаршутевима су вребали прилику, и то им се исплатило у финишу полувремена.

Минут-два након што су се Данци на први поглед успешно одбранили после корнера, судије из ВАР собе сигнализирају главном арбитру Шпанцу Лахосу да је Поулсен ипак руком блокирао шут Саинсбурија главом.

Шпанац свира пенал, а Миле Јединак рутински реализује прилику са 11 метара и улази у историју као први фудбалер који је постигао најмање три гола из пенала на светским првенствима.

Уследила је жестока борба у другом полувремену, али далеко мање интересантна него у првих 45 минута. Екипе су периодичне преузимале иницијативу и пре свега дугим лоптама тражили прилику.

У самој завршници Данци крећу нешто снажније напред, али изостао је завршни пас ка Јоргенсену, а потом Корнелијусу, док Аустралија не користи једну од бољих прилика након полуконтре када Шмајхел брани ударац резервисте Арзанија.

Тако Данци после два кола имају четири бода, а Аустралија један. У другом колу групе од 17 часова играју Француска и Перу.