Прочитај ми чланак

СУМЊЕ ДА ДЕЧАК НИЈЕ ЈЕДИНИ: „У касне сате код њега долазе мали, мршави младићи”

0

Полиција и тужилаштво детаљно истражују да ли је дизајнер Дарко Костић, који је саслушан због оптужби малолетника да га је сексуално злостављао, и раније нападао малолетнике тражећи да имају сексуалне односе, сазнаје "Блиц".

– Према првим информацијама постоје индиције да ово није једини случај и то се проверава – каже саговорник „Блица“.

Како сазнаје београдски Блиц, против Костића је подигнута кривична пријава за полно узнемиравање у редовном поступку након што га је малолетник Л. Ј. (15), иначе учесник емисије „Неки нови клинци“, оптужио да га је сескуално узнемиравао у његовом стану. Малолетник је полицији испричао да је код Костића отишао како би га он фотографисао.

– Он га је фотографисао и за то тражио новац, а када се испоставило да дечак нема паре, Костић је од њега тражио да се скине, да се мазе, што је овај одбио. Дечак је затим побегао и потом је полицији на Новом Београду поднета кривична пријава за сексуално узнемиравање – открива извор „Блица“.

Како „Блиц“ сазнаје, полиција и тужилаштво детаљно ће проверити наводе обојице.

Према речима Костићевих комшија из зграде на Новом Београду где живи, он је познат као мушкарац којем готово сваки дан у стан долази други младић.

– Виђамо сваки дан овде младиће који иду код Костића. Сви су мали, мршави, ко зна да ли су пунолетни. Долазе код њега и остају до касно увече – каже један од комшија који је желео да остане анониман.

Младић хтео да скочи кроз прозор његовог стана

Како за „Блиц“ прича један од комшија Дарка Костића, прошле зиме један младић хтео је да скочи кроз прозор из Костићевог стана.

– Тада је неки младић направио сцену, хистерисао је, отворио прозор и нагнуо се претећи да ће да скочи. Хвала Богу то је спречено, а Костић се ни после тога није примирио. Наставио је да доводи младиће у стан – каже комшија модног креатора.

Костић: Дечак је јурио мене, нисам га злостављао

Познати модни креатор негирао је оптужбе да је сексуално узнемиравао дечака. Он је саслушан у понедељак увече у својству грађанина. Пред тужилаштвом је негирао да је сексуално злостављао Л. Ј. (15) истичући да се није крио, нити да је знао да га полиција тражи.

– Он је тврдио да је сазнао да је полиција кренула у потрагу за њим из електронских медија, а онда је испричао како је дечак био тај који је њега напао. Наводно, како је испричао, Л. Ј. је дошао у атеље, лупао му је на врата и нападао га је – каже извор „Блица“ упознат са случајем.

Према његовим речима, Костић је у своју одбрану навео да је дечака покушао да отера из атељеа, међутим како је он наваљивао, одгурнуо га је и том приликом му исцепао мајцу.

– Костић је тврдио да дечака никада раније није видео, да је за њега чуо из емисије „Неки нови клинци“ и да га је дечак прогањао преко фејсбука и да му је сам тражио да га фотографише. Такође је тврдио да дечак све измишља и да преко њега хоће да постане познат – каже извор „Блица“.

Наводно, Костић је Л. Ј. казао да је „низак и да не може да прође“ као модел и након тога је игнорисао све његове поруке.

 

– Костић наводи да фотографије дечака има у мобилном телефону, који му је, како каже, украден, као и да је крађу пријавио полицији и додаје да је дечак измислио да му је нудио препарат за потенцију – објашњава наш саговорник.

Међутим, дечакова прича била је другачија. Приликом саслушања дечак је казао да га је Костић додао на фејсбуку и да га је звао да се слика код њега у студију. Он је до детаља испричао шта се наводно дешавало у стану Дарка Костића, наводећи да му је за сликање модни креатор тражио новац, а како он то није имао понудио му је да имају сексуалне односе да се „мало мазе“ – каже извор „Блица“.

Како додаје наш саговорник, дечак је наводно то одбио и покушао да се одбрани.