Прочитај ми чланак

ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: И Синдикат запослених полиције на Видовданском протесту

0

Саопштење Синдиката запослених полиције поводом патриотског и породичног видовданског протеста, који се одржава 28. јуна у Београду, испред Народне Скупштине Србије, с почетком у 18:00.ч.

Синдикат  запослених полиције, поред подршке, учествоваће на  протесту који је заказан 28.06.2018.године у Београду а који су организовали „ИНИЦИЈАТИВА НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ИНИЦИЈАТИВА ДЕЦУ ВАМ НЕ ДАМО И СРБИ НА ОКУП“.

Синдикат запослених полиције сматра да је за српски народ неприхватљиво да се поставља и намеће питање  које садржи одрицања „Косова и Метохије“ или дела било које територије државе Србије.

Устав Републике Србије је јасан „ Косово и Метохија је саставни део Србије“.

Руководство синдиката напомиње да је дужност свих државних органа да следе уставне обавезе, заступају и штите државне интересе Србије и Косова и Метохије у свим унутрашњим и спољнополитичким односима.

Косово и Метохију и српски народ 1999.године су одбранили и сачували српска полиција и војска; а то што су стране силе и поједине државе за неким зеленим столом донеле одлуку да се створи „квази и лажна држава“, и да се од једне суверене и независне државе отме део територије, за српски народ и Устав Републике Србије таква одлука је ништавна и никад неће бити потврђена.

Синдикат запослених полиције поручује  свим страним државама и појединцима у Републици Србији да је „Косово и Метохија“ саставни део Србије, да нико нема права и не сме да отуђи ни педаљ српске земље јер то је одлука српског народа и Устава Републике Србије који је народ донео.

 

Руководство Синдиката запослених полиције позива народ, српску полицију, војску, ратне ветеране да 28.06.2018.године, у 18:00 на Видовдан у Београду сви заједно покажемо да је Косово и Метохија-Србија уз поруку:

ИЗАЂИ ШТИТИ УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, СРБИЈУ, КОСОВО И МЕТОХИЈУ И НАШУ ДЕЦУ!