Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Нисмо честитали Македонији, јер нема шта да се честита

0

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Србија није честитала Македонији на договору о репшењу спора с Грчком око имена "јер нема шта да се честита", мада је навео да је Србија има позитиван став о договору

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Србија није честитала Македонији на договору о репшењу спора с Грчком око имена „јер нема шта да се честита“, мада је навео да је Србија има позитиван став о договору.

foto: flickr

Дачић је на конференцији за новинаре с колегом из Либерије рекао да је договор Атине и Скопља билатерално питање, и да Србија нема потребу да се укључује јер није „позвана страна“.

Договор Атине и Скопља омогућује напредак у интеграција Македоније у НАТО и Европску унију.

„Нисмо честитали јер немамо шта да честитамо. Имамо позитивно мишљење и подржавамо сваки договор у коме се неко договори да се ствари реше мирним путем“, рекао је Дачић на питање да ли је Србија честитала Македонији.

„Наравно да желимо да се реши и желимо сву срећу и Атини и Скопљу, да не улазимо у то ко се како зове, и да то допринесе стабилности региона“, рекао је Дачић.

Он је рекао и да сви чекају крај процеса око договора Македоније и Грчке.