Прочитај ми чланак

ОВО НЕКО МОРА ДА КАЖЕ: Ко је Стефан Цветковић – човек близак напредњацима?

0

Новинар Стефан Цветковић, око чије се наводне отмице подигла огромна прашина, већ дуго је близак Српској напредној странци. Наиме, након судских поступака које је имао са појединим функционерима СНС, Цветковић је изгладио однос, а већ дуго није њихов противник, а поједини у Белој Цркви тврде да је његова сарадња са СНС већ месецима много конкретнија.

Такође, велика заблуда је да је Цветковић човек који је истраживао убиство Оливера Ивановића имајући у виду да су неке од информација које је изнео на конференцији за медије проверено биле неистините као нпр. слика потенцијалног атентатора на Ивановића коју је Цветковић презентовао у Медија центру у Београду.

Правда је већ тада открила да је реч о превари и да је на фотографији угоститељ из Ванкувера (Канада) Зак Зимерман власних “Сеј хај кафеа” и блогер на тему угоститељства. Његова слика скинута је из текста у коме коментарише квалитет другог ресторана. 

Другим речима Цветковић је, свесно или несвесно, усмеравао истрагу о убиству и Ивановића у погрешом смеру. 

Још један сегмет целе афере је јако индикативан. Дан пре нестанка Цветковића пуштена је вест о тровању воде у Београду а онда су наводно ухапшене две особе чије је само иницијале саопштила полиција. Функционер СНС Горан Весић организовао је драматичну конференцију за медије на којој је испијао воду

Случајно или не, прошле године у Белој Цркви, одакле је Цветковић, изазвана је паника да је вода у језерима затрована. Погађајте једном чији локални новински сајт је стајао иза те информације? 

Данас смо сведоци, да се лажна вест о тровању воде и навода отмица Цветковића користе као изговор за почетак јаче цензуре медија у Србији. И људи из власти и поједине странке траже борбу против лажних вести односно формирање комисије која ће се бавити тим питањем и новим законским решењима.

Наравно, лажне вести су велики проблем у целом Свету, па и у Србији. Међутим, главно је утврдити ко стоји иза лажних вести о води или отмици Цветковића, власт или опозиција, јер су мишљења подељена.

Поједини указују на његове везе са важним људима у СНС. 
 
Да ли ће лажна вест о тровању воде и једодневни нестанак Стефана Цветковића буду искоришћени за увођење новог степена цензуре без да сазнамо чија је то била акција и ко ће највише имати користи од ње?