Прочитај ми чланак

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА: „Вучић је уништио Србију!”

0

Око Александра Вучића има много улизица, али најдражи му је Драган Марковић Палма. Иако нису духовите, Палмине похвале доказују подршку и, чак, искрену мушку приврженост, што код Вучића, вероватно, буди покварену машту и прљаве страсти.

Газда Јагодине, искусан је у подилажењу сваком владару, зна како да освоји симпатије набеђеног навијача. Данас се грле, срдачно као што су се некад хватали у клинч. Али, обојица један другом раде о глави. Ко ће потрјати дуже?

Александру Вучићу годи кад му се у вечну љубав заклињу Небојша Стефановић, Александар Вулин и слични, али спортско срце му заигра кад га Драган Марковић звани Палма пореди са Зинедином Зиданом и Кристијаном Роналдом. Често га похвали и да је бољи од Месија, јер „Вучић није обичан играч, игра и у одбрани и у нападу, чува свој гол и даје голове“.

До најжешћег обрачуна дошло је у пролеће 2001. године. Драган Марковић, као председник посланичког клуба ССЈ, подржао је ДОС-ов предлог закона о екстрапрофиту. Пошто су одредбе тог закона предвиђале санкције за радикале који су, као чланови владе Мирка Марјановића, на поклон добили станове, уследила је рафална паљба по аркановцима. Шешељ, Вучић и Томислав Николић оптужили су Марковића да је криминалац, ратни профитер, лажов и бедник. Наравно, најгорљивији био је Вучић, који је Палми запретио да ће „завршити на истом месту и на исти начин као што ће завршити и Зоран Ђинђић“. Можда тада није мислио на стрељање, иако и то није искључено, пошто је и Ђинђићу претио да ће бити „истребљен као губа из торине“.

Радикали су тврдили да се Марковић обогатио криминалом и спорном трговином угља, као ексклузивни војни лиферант. Према њиховим речима, само у време НАТО бомбардовања, Палма је Војсци СР Југославије испоручио 150.000 тона угља, зарадивши огроме суме новца. Уз подругљиву опаску да је Марковић чешће навлачио чарапу на главу, него радикали на ноге, истицали су да је више чланова ССЈ, па и њихов вођа, убијено у мафијашким обрачунима у Београду, него у одбрани Срба на Косову и Метохији.

Палма им је узвраћао истом мером. Шешеља је оптужио да је „урнисао Србију“, Николића да је украо керамичке плочице и славине из хируршког одељења крагујевачке болнице и њима опремио стан, који је добио од државе. Највише страсти унео је у обрачун с Вучићем.

– Трговином се бавим више од 20 година и плаћам порез. Добијам посао на лицитацији, као најбољи понуђач, шта ту има лоше. Вучић никад у животу ништа није радио. Кад је ушао у владу Србије, одмах је добио стан. Сада вози једног дртавог „југа“, јер хоће да му народ опет да поверење. Можда сам ја некада направио неки лапсус, јер ми није занимање само политика, као господину Вучићу, да само припремам говоре који се преносе демагошки на народ. Јесте, он је завршио факултет, факултетски је наобразован, зато је и добио место министра информисања, а такође је добио и једну собицу од 200 квадрата. Немојте више, господине Вучићу, да говорите…Па, ви сте са трочланом породицом узели два ара плаца. Па, како вас није срамота од српског народа са Космета? И, ви сад причате о поштењу, господине Вучићу – говорио је истину Марковић.

Вучића је то заболело. Плачним гласом молио је Наташу Мићић, председавајућу на тој седници Скупштине, да га заштити од „великог лажова“ Марковића.

– Бедниче један, немам двеста квадрата, не лажи! Како вас није срамота? Добио сам од државе трособан стан, а не седмособни. Ја немам 3.000 соба, као ви. Како је јадно то што говорите. Колики сте бедник! Палма није завршио ни четири разреда основне школе, али зна да вређа. Можете да замислите који људи носе надимак Палма. Човек је изашао за говорницу и рекао како је неко нешто добио, а сад се вози у дртавом „југу“. Да, ја не кријем да се возим у дртавом „југу“, који чак и није мој, службени је и припада Српској радикалној странци. Немам свој аутомобил и у томе је разлика између мене и вас. Ја то немам, а ви имате, јер десет година препродајете угаљ.

Не може Ресавица сама са војском да закључи уговор, него ћете то да урадите ви, као посредник. Зато можете да имате онолике паре и зато можете у најскупљим џиповима да се возите. Зато морате да гласате за Ђинђићеву владу. Немојте да говорите о моралу, јер знам све о вашим везама. Стиже писмо у Пинк, потписао га је Горан Весић и пише „не заборавите на вашу обавезу да два пута недељно пуштате Пелевића“. То је ваша веза, таква сте ви опозиција, да знате. Немојте ви, као најгори криминалци у Србији, да некоме говорите о поштењу. Оптужујете радикале да нису поштени. Зашто нисмо у затвору? На бандере би нас обесили да су нешто нашли. Ви часне, најпоштеније људе називате лоповима. Треба да вас је заиста срамота, ако образ имате, кад неокаљане људе називате лоповима. Ја Палми кажем истину у лице, зато што га се не плашим, зато што се не бринем за то што има кик-боксере, не плашим се његових џипова, његовог оружја – говорио је и Вучић истину.

У жару борбе, док су раскринкавали пљачку Србије, у којој су учествовали, сваки на свој начин, нису могли да запоставе ни личне увреде. Палма је врло пластично описао једну сцену с вечере коју је у Јагодини приредио за Александра Вучића, његовог оца Анђелка, брата Андреја и тадашњу супругу Ксенију.

– Били сте гост на Телевизији Палма плус више од 50 пута. Кад сте дошли, господине Вучићу, одушевили сте се, рекли сте да је то најбоља кућа, па сте довели свог оца, брата и жену да виде како се то ради на Палма плусу. Одушевљавали сте се. Господине Вучићу, да вам кажем колико сте неписмени, немате појма ни о чему, не знате ништа о животу. На једној вечери, кад је стигла проја, која се спрема у оном плеху за ролат, и Вучић каже: „Јао, како је леп колач“. Свега ми! Славе ми! Он није знао како изгледа проја! Он, овај овде, и његова странка урнисали су Србију. Урнисали су је! – ругао се Марковић.

Фото: Н.С.

И на то му је Вучић узвратио хистеричним увредама.

– То за проју и колач, како сте то јадно слагали. Моја супруга прави проју, моја мајка прави проју читавог живота. Али, довољно је погледати, господине Марковићу, ваш прстен и ваш сат. Ваш прстен вреди више него што вреде нечији аутомобили, него што вреде нечије куће. Ваши сатови вреде десетине хиљада марака. Како сте то, господине Марковићу, зарадили? Како сте то стекли?

Кад су скинули сав прљав веш, тако разгаћени, схватили су да су исти. Да би наставио да черупа Србију, Марковић је направио своју странку, с којом је улазио у коалиције са свима који су се смењивали на власти. Од 2007. до данас, његова Јединствена Србија учествује у сваком режиму. Као и увек кад наиђе на неког физички и ментално јачег, Вучић га се плашио, избегавао је сукобе, јавно је хвалио његове успехе на локалу, а тајно му се спрдао.

Крајем 2009. године Палма је у Беч одвео 115 јагодинских пољопривредника, да им покаже како се ради у Европској унији. Док се он хвалио да одседа у хотелу са пет звездица, Вучић се кидао од смеха.

– Палма је испунио пророчанство из стихова Гаврила Принципа: „Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу“ – рецитовао је Вучић.

Палмина сена данас пада преко Вучића. Заједничким снагама уништавају Србију. Разлика је само у размерама пљачки и превара. Вучић је отео милијарду евра, Палма милијарду динара. Ипак, нормалним грађанима наду нуди Палмино пророчанству у улизичкој изјави да је Вучић исти као Зинедин Зидан. Чим је то рекао, Зидан је дао оставку на место тренера мадридског Реала. Вучић неће дати оставку, али мораће да оде с власти. Ако буде правде, неће завршити „на истом месту и на исти начин као Ђинђић“, него на оптуженичкој клупи, одмах уз Палму.

Данас Палма уздиже у небеса Александра Вучића. Без трунке стида и сарама. Да је Србија демократска држава, јавност би се обавестила шта су један о другом јавно говорили. Обојица би завршили на робији, али се данас ова два криминалца испомажу. Све док им неко не стави букагије за сва злодела која су извршили у Србији.