Прочитај ми чланак

ГЛАВНИ ОДБОР ДВЕРИ о ТОМЕ с ким ће политички сарађивати у будућности

0

Српски покрет Двери одржао је за викенд у Краљеву низ значајних седница: састанак свих одборника Двери из Србије, састанак Савета жена и седницу Главног одбора.

Двери имају укупно 68 одборника у 28 скупштина градова и општина широм Србије, док се кроз рад Савета жена све више дама укључује у заједничку борбу за породичне вредности и социјално угрожене слојеве становништва. 

На седници Главног одбора Двери усвојен је извештај о раду председника Бошка Обрадовића, план задужења чланова Председништва и план рада Извршног одбора, као и циљеви Покрета у наредних годину дана. У Главни одбор кооптирано је девет нових чланова, а за новог секретара Главног одбора изабран је Милош Лужњанин из Краљева.  

Главни одбор Двери овластио је Председника и Председништво да разговарају са свим истински опозиционим странкама о модалитетима борбе против актуелне власти, а пре свега када је у питању борба за слободу медија и фер и поштене изборне услове. 

Централна политичка тема за Главни одбор Двери је питање очувања Косова и Метохије у саставу Србије. Двери још једном позивају све политичке актере, како власти тако и опозиције, да се јавно изјасне о потенцијалном потписивању правно-обавезујућег споразума са лажном државом Косово. Од изјашњавања по овој теми зависи са ким Двери могу, а са ким не могу политички сарађивати у будућности. Овакав споразум значио би омогућавање сепаратистима у Приштини улазак у УН и дефинитивно признање тзв. косовске независности од стране наше власти. Тренутно стање на КиМ није замрзнути конфликт већ актуелна власт од потписивања антиуставних бриселских споразума клизи у признање независности јужне српске покрајине и сада је на том путу остало још само потписивање овог споразума којим је Србија уцењена на даљем путу у ЕУ. 

У Србији данас нема важније политичке, националне и државотворне теме од ове, и Српски покрет Двери спреман је да сарађује са свима који се противе потписивању правно-обавезујућег споразума са лажном државом Косово.