Прочитај ми чланак

БЕЛГИЈАНЦИ ЛАГАНО: 3:0 против немоћне Панаме, фантастичан погодак Мертенса (ВИДЕО)

0

Први меч на Мундијалу Белгијанци су очекивано лако решили у своју корист.

Изабраници Роберта Мартинеза тријумфом су отпочели Светско првенство у Русији, како су на стадиону „Фишт“ у Сочију савладали селекцију Панаме резултатом 3:0 (0:0).

foto: screenshot

 

Мучили су се Белгијанцу у првих 45 минута, Панама је јасно била сконцентрисана на одбрану, бранили су се са свих 11 играча, а „Црвени Ђаволи“ су тешко пробијали њихов бедем.

Ипак, претили су, прву прилику је у седмом минуту имао Дрис Мертенс, али је голман Пенедо сачувао своју мрежу.

Само четири минута касније, Азар у шанси, али је његов ударац из солидне позиције погодио спољни део мреже.

У 19. минуту нова шанса за нападача Наполија, Меретенс је добио добар пас и упутио добар ударац, али је лопта прохујала са спољашње стране десне стативе.

Пред крај првог дела игре, тачније у 38. минуту, најбоља шанса за „Црвене Ђаволе“ у првом полувремену, Азар је фантастично прошао, шутирао је из изгледне позиције, али се голман Панаме Пенедо још једном истакао и лепом интервенцијом сачувао мрежу.

Два минута касније је Мертенс још једном окушао срећу, али је и овога пута за мало био непрецизан.

Отишло се на одмор ипак без голова, а већ на старту другог дела игре, Белгија је пробила бедем Панаме.

Играо се 47. минут, када је Дрис Мертенс упутио фантастичан ударац ка голу Панаме, његов волеј Пенедо није могао да одбрани, Белгија је повела. Један од најлепших голова на турниру до сада.

Само пет минута касније, нова прилика, Де Брујне је одлично извео слободан ударац са преко 20 метара удаљености, али је лопта прохујала поред десне стативе.

Умало да Панама шокира фаворизованог ривала само три минута након Де Брујнеовог слободњака, Мурињо је побегао одбрани Белгије, али је Куртоа на време изашао и скратио му угао, па је успео да сачува његов ударац и лопту пошаље у корнер.

Све је било јасно у 69. минуту, Де Брујне је упутио центаршута ка Лукаку из казненог простора Панаме, а најбољи стрелац у историји белгијског репрезентативног фудбала постиже свој први гол на Мундијалу. Одлично се бацио и главом закуцао лопту у мрежу ривала.

У 75. минуту, контра за Белгију, Азар проиграва Лукакуа, а овај мајсторски пребацује Пенеда и постиже свој други гол на шампионату, 3:0 за „Црвене Ђаволе“.

Након тога је темпо утакмице опао, Белгијанци су контролисали ствари, у 85. минуту је Панама имала још једну изненадну прилику, али је Куртоа у последњи час пресекао пас ка усамљеном нападачу Панаме и тако спасао своју мрежу.

На крају рутинска победа Белгије, сада су на челу групе Г са три освојена бода, Панама је последња, док се Тунис и Енглеска састају вечерас од 20х.

Треба додати и да се Лукаку придружио најбољим стрелцима шампионата, испред њега је само Кристијано Роналдо са три поготка, а исти учинак као нападач Јунајтеда имају и Денис Черишев, као и Дијего Кошта.