Прочитај ми чланак

СРБИЈА ПРВА У ГРУПИ, АЛИ… Шок за Орлове! Швајцарска откинула бод Бразилу!

0

Фудбалери Бразила одиграли су нерешено са Швајцарском 1:1 у првом колу Групе Е Светског првенства у Русији.

Стрелац за Бразил био је Филип Кутињо у 20. минуту, а за Швајцарску је погодио Стевен Зубер.

Од почетка се чинило да Швајцарци могу да парирају. У првих неколико минута прву изгледнију шансу створили су Швајцарци када је Џемаили добио лопту са бока и у паду из казненог простора шутирао преко гола.

Изузев прилике Џемаилија уводних десетак минута је протекло у међусобном „опипавању пулса“ на терену.

Група Е:

Бразил – Швајцарска 1:1
(Кутињо 20 – Зубер 50)
Ростов
стадион: Ростов Арена
број гледалаца: 45.000
судије: Сесар Рамос (Мексико), помоћни Марвин Торентера (Мексико), Мигел Ернандес (Мексико), Џон Пити (Панама)
Бразил (4-2-3-1): Алисон – Силва, Миранда, Данило, Марсело – Касемиро (од 60. Фернандињо), Паулињо (од 67. Ренато Аугусто) – Вилијан, Кутињо, Нејмар – Жезус (од 80. Фирмино). Селектор: Тите
Швајцарска (4-2-3-1): Сомер – Лихтштајнер (од 87. Ланг), Аканђи, Шар, Родригес – Џака, Бехрами (од 71. Закарија) – Џемаили, Шаћири, Зубер, Сеферовић (од 80. Емболо). Селектор: Владимир Петковић

Бразилци тада почињу да полако присвајају лопту и стварају шансе.

Почели су да нападају по левом боку где су одбрану Швајцарске „малтретирали“ Нејмар и Марсело и управо је са те стране дошла прва велика шанса за Бразил.

Лопта је прошла кроз ноге Фабијану Шеру, дошла до Паулиња на петерцу, а овај из стопостотне прилике промашио.

То није урадио Филипе Кутињо у 20. минуту. одбила му се лопта а он је са 25 метара десном послао савршену лопту која се од стативе одбила у гол за 1:0.

Табела Групе Е:

1. Србија 1 1 0 0 1:0 3
2. Швајцарска 1 0 1 0 1:1 1
3. Бразил 1 0 1 0 1:1 1
4. Костарика 1 0 0 1 0:1 0

До тада су Бразилци две трећине времена имали лопту у свом поседу, али од тог тренутка препуштају посед Швајцарцима.

Деловало је као да могу да постигну гол у било ком тренутку, најбољу шансу за то је имао Тијаго Силва у надокнади првог дела игре када је после корнера главом шутирао мало изнад пречке.

Лежернији приступ се Бразилцима осветио већ на почетку другог дела игре.

Видело се да Швајцарци крећу мотивисаније, али је мало ко могао да очекује да ће у 50. минуту Зубер после корнера скочити сам на три, четири метра од гола и закуцати лопту у мрежу.

Тај гол се делом може приписати и голману Алисону Бекеру јер није истрчао на лопту. Било како било, Швајцарци су у наставку добили више самопоуздања док су држали лопту, а боље су се бранили имајући јасну мету у Нејмару кога су фаулирали десет пута.

Бразил је пробао да напада, неколико добрих прилика су пропустили Жезус и Фирмино, Швајцарци нису опасно претили изузев једног ударца Џемаилија, али су успели да „ишчупају“ бод далеко квалитетнијем ривалу.

Србија тако после овог ремија остаје прва у групи са три бода. Бразил и Швајцарска имају по један, а Костарика нема ни бод.