Прочитај ми чланак

СРБИЈА ПОНОВО ИГРА ФУДБАЛ! Нека се спреме Бразилци и Швајцарци! 1:0 за Орлове

0

Фудбалери Србије победили су Костарику 1:0 (0:0), у првом мечу Групе Е на Светском првенству у Русији!

Србија (4-2-3-1): Стојковић – Коларов (Ц), Тошић, Миленковић, Ивановић – Матић, Миливојевић – Тадић (Рукавина 82′), Милинковић-Савић, Љајић (Костић 70′) – Митровић (Пријовић 89′)

Костарика (5-4-1): Навас – Гонсалес, Дуарте, Акоста, Гамбоа, Калво – Гусман (Колиндрес 73′), Борхес, Руис (Ц), Венегас (Болањос 60′) – Урења (Кемпбел 67′)

Меч на Космос Арени у Самари решио је капитен Александар Коларов фантастичним голом из слободног ударца у 56. минуту сусрета.

„Орлови“ су били бољи ривал током већег дела меча, потпуно контролисали ритам игре до вођства, након чега су свесно препустили иницијативу ривалу.

Од старта меча тим Младена Крстајића је играо дисциплиновано, организовано, повезано, тимски и често је претио голу Костарике.

У свакој акцији је учествовао одлични Александар Митровић који није имао довољно среће и стрпљења у завршници, па је тако пропустио фантастичну шансу непосредно пре вођства.

Тачније, Кејлор Навас је показао зашто се само о њему причало када се најављивао овај меч.

У првом делу меча је изузетно активан био и Бранислав Ивановић који је често сервирао лопте са леве стране, а није изостала ни креативност Тадића који је сјајно комбиновао са Љајићем.

Нешто резервистанији је био Милинковић-Савић, али је он замало постигао спектакуларан гол у завршници полувремена.

„Маказицама“ је дочекао дубинску лопту у казненом простору, али Навас брани. Притом, судије су сигнализирале и офсајд, иако није постојао.

У другом полувремену „Орлови“ су играли стрпљивије, чекали су грешку ривала, Митровић је и даље притискао одбрану Костарике, али без резултата.

Коначно, у десетом минуту наставка Србија стиже до вођства. Капитен Коларов фантастичним ударцем левом ногом са око 25 метара шаље лопту у горњи десни угао.

Уследио је притисак Костарике, али је одбрана Србије предвођена искусним Тошићем и импресивним Миленковићем сјајно отклањала сваку опасност.

С друге стране, „Орлови“ су вребали шансу из контранапада, а било их је поприлично. Најбољу прилику десетак минута пре краја пропушта Митровић, који се спетљао након сјајног додавања Сергеја у казнени простор.

Кренули су „Тикоси“ на све или ништа у самој завршници, али није им било довољно ни скоро десет минута надокнаде времена, Србија је победила на СП после осам година!

У следећем мечу Србија игра са Швајцарском 22. јуна у Калињинграду од 20 часова. Костарику очекује дуел са Бразилом.