Прочитај ми чланак

Срби се окупљају на Видовдан у центру Београда и поручују: ДЕЦА СУ НАША!

0

Видовдан је одувек био дан који је представљао прекретницу за Србе и Србију. Поред Косовске битке, 28. јуна су се десили бројни значајни догађаји попут пуцња Гаврила Принципа који је означио почетак

Првог светског рата, донет је Видовдански устав, као и Резолуција Информбироа за  „разлаз“ Југославије са СССР и Источним блоком,  а у новијој историји на Видовдан је одржан чувени говор Слободана Милошевића на Газиместану, Срби су изгубили статус конститутивног народа у Хрватској, пробијен је коридор код Брчког и спојена Република Српска, Милошевић је изручен Хашком трибуналу…

Ове године, 28. јуна у 18 часова на Тргу Републике у центру Београда одржаће се свенародни и сверодитељски протест уз поруку ДЕЦА СУ НАША!

Присутнима ће се обратити др Јована Стојковић у име иницијативе „Децу вам не дамо“, као и Дамњан Кнежевић и Немања Петровић  испред Народне иницијативе “Нема предаје Косова и Метохије“.

Видовданско окупљање је подржао Синдикат запослених полиције, удружење Срби на окуп, а као и увек Србин.инфо ће извештавати са лица места.