Прочитај ми чланак

ШЕСТ ОПОЗИЦИОНИХ СТРАНАКА сакупља потписе за ванредне изборе

0

– Градски одбори ДС, СДС, Доста је било, Двери, Покрета слободних грађана и НС, почели су за викенд прикупљање потписа грађана Врања за одржавање ванредних локалних избора.

Опозиционе странке позвале су грађане у широку коалицију како би се променила актулна власт чији је стожер СНС заједно са социјалистима и осталим коалиционим партнерима. Лоше време умањило је број присутних у централној пешачкој улици, а према најавама прикупљање потписа биће настављено и наредних дана.

Фото: А.С.

„Две године рада локалне власти своде се на обећања да ће се у граду боље живет, а уместо тога имамо само нагомилане проблеме и отуђење власти од бирача“, поручују чланови руководиоци опозиционих странака, указујући на проблеме у свим секторима живота града од фунционисања локалних јавних предузећа до стања у градском буџету. Проблем представља и партијско запошљавање, непотизам и корупција, што централну општину Пчињског округа маргинализује у односу на друге делове Србије.

– Времена за чекање више немамо јер ова власт је потрошила све кредите код грађана зато смо у име будућности свих Врањанаца покренули ову акцију – кажу у градском одбору ДС., наводећи примере „шиканирања градјана уклањањем киоска из центра града, као и више примера лошег функционисања јавних предузећа и установа“.

Ово је први заједнички наступ опозиционих странка у Врању у последњих неколико година и апсолутне победе напредњака на локалним изборима 2016. године када су преузели власт од до тада неприкосновених социјалиста. СПС је сада у владајућој коалицији са напредњацима, а на основу споразума који важи на републичком нивоу. У исто време када је почело прикупљање потписа за ванредне локалне изборе стотинак метара даље свој скуп одржали су представници СНС, који су грађанима делили пропагандни материјал.

-Право је опозиционих странака да се уједињују имају своје захтеве, али о свему одлучују грађани који су нама дали подршку на локалним изборима и ми ћемо настојати да оправдамо то поверење. Наш двогодишњи рад је дао резултате, пре свега у санирању нагомиланих дугова у градском буџету који је сада у плусу – прокоментарисао је градоначелник Врања и функционер СНС др Слободан Миленковић.

На друштвеним мрежама након акције шест опозиционих странака дошло је до правог рата коментарима између присталица иницијатора прикупљања потписа за ванредне локалне изборе и оних који подржавају напредњаке.