Прочитај ми чланак

НЕМЦИ НА КОЛЕНИМА: Мексико изненадио светског првака! (ВИДЕО)

0

Светски првак не изгледа добро.

Фудбалери Мексика направили су прво велико изненађење на Мундијалу у Русији пошто су победили актуелног првака света, репрезентацију Немачке, са 1:0.

Гол одлуке дело је Ирвинга Лозана који је у 35. минуту на одличан начин искористио асистенцију Чичарита и донео велику победу свом тиму.

Мудро су препустили фудбалери Мексика посед лопте Немцима који са њом у ногама уопште нису били конкретни у првом полувремену.

Лозано је имао прилику већ у првом минуту игре, али је лопта након његовог ударца отишла у корнер.

Играло се борбено између два шеснаестерца читавих 35 минута када је „севнула“ одлична контра коју је повукао Чичарито.

На левој страни приметио је улазак Ирвинга Лозана у казнени простор Немачке, а овај је преварио Озила и рутински сместио лопту иза леђа Нојера.

Немци су могли до изједначења већ три минута касније, Крос је одлично извео слободан ударац са 25 метара, а лопту је малтене из гола извадио феноменални Очоа.

Кренули су у још јачу офанзиву пулени Јоакима Лева, претили преко Платенхарта, Кимиха и Дракслера, али су ти покушаји углавном били са даљине.

Крос је имао запажену прилику у 55. минуту, али је одбрана Мексика реаговала у последњем тренутку и блокирала ударац фудбалера Реала.

Ројс је уласком у игру размрдао ствари на терену, нашао се у веома изгледној шанси за гол у 71. минуту, али резултат је и даље остао непромењен.

Ређали су редом после тога Дракслер, Милер и Крос, али највећу шансу да промени резултат имао је фудбалер Мексика Лајун који је у 82. минуту искоса са десне стране пуцао поред гола Нојера.

Уследила је игра Немаца на све или ништа.

Прво је Гомез главом гађао у 88. минуту, па је минут касније Брант имао опасан ударац са дистанце који је прошао поред стативе гола Мексика.

У 90. минуту пробао је и Ботенг, али праву у руке сигурног Очое.

Немачка: Нојер, Платенхардт (од 79. Гомез), Хумелс, Боатенг, Кимих – Кедира (од 60. Ројс), Крос, Озил, Милер, Дракслер – Вернер (од 86. Брант).

Мексико: Очоа – Салседо, Ајала, Морено, Гаљардо – Ерера, Гуардадо (од 74. Маркес), Вела (од 58. Алварез), Лајун, Лозано (од 66. Хименез) – Ернандез.

У оквиру групе Ф сутра од 14 сати се састају Шведска и Јужна Кореја.

Немачка ће у другом колу играти против Шведске, док је наредни ривал Мексика Јужна Кореја.