Прочитај ми чланак

ПУКОВНИК ПЕЦИЋ: Спрем`те се спрем`те крећу Шиптари на север Космета

0

Гледајући изјаву коју је дао РТС-у да ће Шиптари ипак да крену на север Косова остао сам видно потрешен па одлучих да и ја кажем неку реч и тиме допринесем тој свакодневној надчовечанској борби коју води наш једини, најдражи и најмилији Председник АВ. (1*)

Никако да се смирим, не знам одакле да почнем, али ето почећу од онога у шта се разумем, а то је војна моћ Војске Србије која је кључ свега уколико нас неко нападне. Каже АВ да не може да спава јер ови пре њега све упропастише и ево од 2012. године он се бори као лав, и никако да спасе што се спасти може. Међутим мене највише брине то што нас он АВ упозорава шта нам Шиптари спремају, а ми му не верујемо па каже:

„Нема тога који може да нам гарантује да неће покушати да насилно заузму север Косова. Моје питање је – шта ћемо да радимо? Чиме ћемо да се бранимо?…“

Како шта ће да радимо? Па позваћемо у помоћ наше проверене пријатеље, Ангелу Меркел пре свега, Могеринијеву и остале бриселске шаптаче који му свакодневно шапућу на уво шта да ради.

„Можеш да ме позовеш кад хоћеш“ рекла је ономад Меркелова Вучићу, а пренео угледни српски лист „Информер“. (2*)

Мало сам одахнуо, дакле имамо на кога да се ослонимо што се тиче гаранција и слично. Али онај други део драматичне изјаве ме забринуо „Чиме ћемо да се бранимо?“, али само на кратко јер се сетих многобројних раније датих изјава.

Како чиме драги мој врховни команданте, па ваљда најјачом војном силом у региону! Па онда Вулином министром војним, па онда др Небојшом из Београда, па Марком Ђурићем он већ има искуство у борби са Шиптарима, и да даље не набрајам јер сам се, већ и после овога што сам изнео, скроз смирио те нисам више потрешен као на почетку овог текста. А ево и скорашње изјаве о томе:

„Обнављамо и подижемо нашу војску и мислим да ће она бити без премца у региону“, изјавио је Александар Вучић у касарни „Народни херој мајор Милан Тепић” у Јакову. (3*)

Дакле имамо све; авионе, камионе, тенкове, транспортере, С-300, КУБ, БУК…, само још пилоте да набавимо за ових шест мигова што се ремонтују и ове што ће се касније ремонтовати и ови што ће доћи из Белорусије, Казахстана, Кине и других пријатељских држава које је АВ походио и обећао…, и спремни смо. Само нека крену ти Шиптари, чекамо их!

И не само то, не треба се ничега бојати јер је и НАТО прецизно проценио наше војне могућности, а из поузданих извора блиских само „Информеру“ сазнајемо:

„Стратези западне алијансе упозорили своје политичаре да Војска Србије има обучене јединице које у року од 48 сати могу да заузму и север Косова и друге већински српске средине у покрајини!“ (4*)

Само што сам помислио да је је „Информер“ неприкосновен у изношењу правих података када се јавио Г. Лазански све то побио рекавши:

„Можемо да узмемо север Косова и за 60 минута! Наравно, ако постоји политичка воља и одлука.“ (5*)

Дакле све зависи од врховног команданта уколико има вољу. Можда га је та воља мало напустила, ценим да се уморио штитећи нас од зла које нас је снашло, зато помогнимо му, подржимо га у најављеном дијалогу са Приштином до краја јуна осим за Видовдан, јер је у та два дана планирана промоција војника у Крагујевцу и отварање Народног музеја Србије у Београду:

„То ми је важније од свега другог, тако да свакако нећу бити у Бриселу у та два дана…„.

Рекао је АВ избегавајући Видовдан!

Да није лако донети одлуку – није. Зато када се кандидујеш за Председника не обећавај много као што су пре тебе обећали па…Треба бити опрезан и у изјавама:

„Ако реагујемо, гасимо или угрожавамо будућност деце. И шта је најбољи избор за Србију? Најлакше ми је да данас опсујем све њих и кажем им шта мислим о њима. Али мој посао је да бринем о земљи, сачувам народ на својим огњиштима, а не да то изгубим. Не смемо дозволити да се створи ни лажни повод за напад“, рекао је председник Србије. (1*)

Некако баш нисам добро разумео шта је хтео да каже, дакле бранимо се или не, идемо ли у напад или не? Напад је напад, после тога није битно да ли повод био лажни или стварни. Војни стратези се слажу, онај који први нападне и још изненада има велике шансе да победи. Како то да сачувамо будућност деце? Ако им се предамо, је ли то будућност? Уколико их победимо за 60 минута…?

О свему томе требало је Г. Председниче да размишљате када сте потписивали Бриселски споразум.

„… Знао сам да неће испуњавати Бриселски споразум… Свима је постало јасно да Албанци ни у наредних 50 година неће испунити стандарде. То су до сада показали више пута, као и то да раде под директном капом једне или више западних сила. Они су тада показали – ево шта може да се деси ако нам не дате оно што хоћемо.“ (1*)

Зашто сте га онда потписали када сте знали да „они“ неће да га испуне? Зашто сте укинули државне институције на „Косову“? Зашто сте направили границу у сопственој држави? Зашто сте им дали позивни број? Зашто га сада не укинете, јер сте давајући га рекли да можете увек да га вратите? Покажите им бар један зуб ако не можете све.

Сада сте се сетили да би у договор требало да се укључе Русија и Кина и још неке државе које нису признале „Косово“. И врапци на грани знају колико су вас упозоравали аналитичари који нису ваши, Црква и страни пријатељи (али прави пријатељи), да то што радите није прави пут за Србију. Сада када сте у процепу, ви износите нешто што и мала деца знају. А знају да никада договор нису могли да постигну велики и мали, јак и слаб, онај који има подршку пријатеља и онај који неће подршку пријатеља. Све сте урадили како не треба и сада би да добијете резултат добар по Србију. Сада кривицу сваљујете на оне пре вас, међутим памте добро грађани Србије колико је ко „допринео“ опстанку КиМ.

„…Зато сам поносан што смо се паметно и одговорно понашали протеклих пет година, а да ли ћемо успети да извучемо највећу корист по наше становништво остаје да се види“.

И даље сте самоуверени да је бољи живот у Србији почео од вашег доласка на чело државе. Не, он ће тек почети после вас.

Зато изјаве о просперитету и бољитку служе за забелешку новинара „Информера“ и оних вама лојалних да пренесу грађанима Србије ваше хвалоспеве. А хвалите се као за „Гиниса“ да је у Србији никада мања незапосленост:

„Мораћемо да увозимо радну снагу. Моје питање је – одакле ћемо да увозимо…? Мораћемо да увозимо из региона, нема одакле…“ (1*)

Наравно да ћемо морати када смо нашу омладину извезли у друге државе. Знате ли да сваке године оде из Србије један осредњи град од 30 хиљада претежно младих, а иду и они у зрелим годинама. Остају ови ваши плагијатори и лажни докторанти са којима ћете створити јаку и моћну привреду, војску, полицију и све друге државне институције.

Е, па Шиптари, хајде ударите на ту силу, да вас видим. Ми смо спремни.

Референце:

(1*)http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3163928/vucic-do-kraja-juna-novi-tip-dijaloga.html

(2*) http://informer.rs/vesti/politika/377287/vucic-posle-razgovora-s-merkelovom-kancelarka-mi-je-rekla-mozes-da-me-pozoves-kada-hoces-ona-zna-koliko-su-nam-vazni-mir-i-stabilnost

(3*)http://www.politika.rs/sr/clanak/378532/Vucic-Vojska-Srbije-bice-najbolja-u-regionu

(4*)http://informer.rs/vesti/politika/375860/sokantna-procena-nato-vojska-srbije-moze-da-vrati-kosovo-za-dva-dana-kfor-to-ne-moze-da-spreci-1522700505

(5*)https://www.balkanuzivo.net/lazanski-tvrdi-mozemo-da-osvojimo-sever-kosova-za-60-minuta-evo-kako/