Прочитај ми чланак

КРВАВА ТУЧА АЛБАНСКИХ ФУДБАЛЕРА У ШВАЈЦАРСКОЈ: Играчи са Косова изазвали макљажу

0

Утакмица између клубова Весроа и ФК Косово, у оквиру аматерске лиге резервних тимова, прекинута је због туче играча неколико минута пре краја меча.

Један велики фудбалски скандал десио се у Швајцарској ада су се потукли играчи два тима, те су севале песнице, било је и озбиљније повређених, а све је регулисала полиција која је једва раздвојила завађене стране.

Фудбалер Весрое остао је без свести на терену, а такође доживео је и повреду ока, а његов саиграч морао је одмах да буде пребачен у болницу јер му је сломљено пет ребара и оштећења плућа. Он се још увек налази у болници.

„Ово је апсурдно. Утакмица је деловало сасвим нормално, није било никаквих проблема до пред сам крај меча. Суђење је било добро. Стварно ми ништа није јасно“, рекао је председник Версоа, Симон Пиданке.

Версоа је водио 2:0. Гости су шутирали пред крај меча, а лопта је завршила у гол-ауту. Голман Швајцараца је покушао да одуговлачи са извођењем прекида и тако уштеди време што се није допало играчима ФК Косово који су почели да се буне.

Након тога је уследио расистички повик упућен једном играчу који је покушао да смири страсти и ту је настала општа туча. Резервни играчи су улетели у терен и допринели још већем хаосу.

„Не желим да ово утиче на односе са људе из ФК Косово и људима њихове националности у нашој земљи. Они који су ово изазвали требају да буду уклоњени из фудбала заувек“, додао је Пиданке.

Председник противничке екипе Селајдин Салиху такође је имао коментар на новонасталу ситуацију, али он мисли да расистички повици ипак нису били узрок овом ужасном инциденту.

„Никада се нисам нашао у овако тешкој ситуацији. Нису ми јасно било онакво понашање. Ми смо аматерски клуб, немамо средстава за постављање обезбеђења око стадиона. Овакве ствари не смеју да нас скрену са курса на који постављамо тим. Тешко је наћи праве речи, почели су сви да нас нападају преко друштвених мрежа, а мислим да нисмо то заслужили“, рекао је Салиху након меча.