Прочитај ми чланак

ПРВА ЖРТВА НЕВРЕМЕНА У СРБИЈИ: Стравична смрт у Пожаревцу!

0

Снажно невреме захватило је данас делове Западне Србије и Војводине, а олуја која је протутњала Србијом однела је и прву жртву.

Како наводи пожаревачки Попортал онлине, непозната мушка особа удавила се у Пожаревцу, у Југ Богдановој улици. Како пожаревачки портал Урбан Цитy незванично сазнаје да се једно лице око 65 година старости утопило у подруму зграде у Југ Богдановој улици у Пожаревцу.

Према речима станара, власник стана који живи на приземљу паркирао је аутомобил у подземној гаражи. Када је видео да се невреме не смирује лифтом је сишао, али је у том тренутку ниво воде у подруму био око 2 метра. Када се лифт спустио дошло је до прекида електричне енергије, а врата се нису отворила…

Полиција је затворила Југ Богданову улицу у Пожаревцу, а специјалне екипе покушавају да спусте ниво воде у подруму и уђу унутра…

Како наводи Радио Боом 93, јако невреме праћено обилним пљусковима, градом и грмљавинским непогодама погодило је Пожаревац око 16.20 часова. Град је око сат времена био потпуно паралисан.

Више улица у граду је поплављено, а вода је ушла у подруме и приземље многих објеката. Терен Градског стадиона и просторије у приземљу су поплављене, а утакмица је која је требало да буде одиграна данас је отказана.

Илустрација, Фото: Urban city radio

Такође због поплаве је отказан и концерт у Центру за културу.

Ужички крај данас поподне погодило је невреме са великим количинама падавина а према писању локалних медија падале су леденице величине лешника. На фотографијама објављеним на друштвеним мрежама виде се делови Ужица и околине у којима је пала велика количина крупног града, који је покрио улице и ливаде.

 

Према истом извору, снажно невреме праћено јаком кишом забележено је и у Бачкој и Банату, од Зрењанина према румунској граници. Републички хидрометеоролошки завод раније је јавио да се у Србији моће очекивати нестабилно време са пљусковима и грмљавином и локалном појавом краткотрајних временских непогода са знатном количином падавина, олујним ветром и падавинама.