Прочитај ми чланак

ПОЖАР КОД ФАБРИКЕ РАКЕТНОГ ГОРИВА, стигла и војска

0

Београд -- Синоћ око 22.30 часа дошло до пожара у Војно-техничком институту у Баричу који се налази у близини фабрике Прва искра - Наменска.

Пожар је, како је саопштило Министарство одбране, захваљујући брзој реакцији надлежних служби и ватрогасних јединица МУП брзо угашен. Током пожара није било угрожавања људских живота нити животне средине.

„Објекат на коме је избио пожар опремљен је адекватном противпожарном заштитом тако да је ширење пожара на друге објекте било онемогућено. По налогу надлежног тужиоца из Обреновца, органи Војне полиције изашли су на место пожара и врше увиђај. Заступник директора Војнотехничког института пуковник Бојан Павковић, формирао је комисију за утврђивање узрока и околности пожара и процену материјалне штете“, навело је Министарство.

Да ситуација није била нимало безазлена сведочиле су слике многобројних ватрогасних и полицијских екипа, али и припадника Војске Србије који су изашли на лице места, пренели су медији.

Пожар је брзо локализован, али су екипе током целе ноћи остале превентивно на овој локацији.

Овај инцидент није усамљен случај када је реч о ВТИ у Баричу. Обреновчане је у августу прошле године узбунила и уплашила експлозија која се догодила у ВТИ приликом самозапаљења ракетног горива. Том приликом један радник је повређен.