Прочитај ми чланак

ИМА ЛИ ОВДЕ СРБА: Вучелић у својим Новостима дао читуљу за терористу Вокрија

0

Да ли легенда Црвене звезде или Партизана може да буде појединац који ради на урушавању Србије, величању терориста који су убијали српску децу и који брани наступе српским клубовима?

Не, не може, па макар он био Фадиљ Вокри, Роберт Просинечки или чак Драган Џајић. Националност овде није битна, као ни спортски учинак на терену.

Вест о смрти Фадиља Вокрија је поново разоткрила глупост којој су Срби склони, а то је заборав, али и чињеницу да домаће клубове и државне функције држе аутошовинисти, опртунисти који глуме родољубе и појединци који су за новац спремни на све.

Како другачије протумачити потез фудбалског клуба Партизан, који само што није затражио од званичног Београда да и он (попут Приштине) прогласи тродневну жалост због смрт председника фудбалског савеза такозваног Косова?

И поједини политичари попут Бранка Ружића из Социјалистичке партије Србије су ожалили човека који је Србе недавно назвао расистима и спречио српску децу у Грачаници да дочекају фудбалере из Београда.

Ипак, корак даље је отишао Милорад Вучелић, први човек Партизана и такозвани главни уредник Вечерњих новости. У својим Новостима, Вучелић је дао велику читуљу човеку, који је статус легенде Партизана изгубио истог момента када је започео антисрпско деловање и пљување по српском народу који га је волео.

Велико је питање да ли је ФК Партизан ову читуљу уопште и платио, али је још страшније то што су и многи навијачи Партизана на друштвеним мрежама пустили сузу за промотером шиптарског тероризма.

Чувено питање бившег руског амбасадора у Србији – „има ли овде Срба“, сваким даном добија све више на значају.

С неизмерном тугом се опраштамо од Фадиља Вокрија: Погледајте шта пише у читуљи коју је издао Партизан

Црно-бели се опростили од свог бившег играча

Printskrin: Večernje novosti

Партизан се опростио од свог некадашњег фудбалера Фадиља Вокрија, који је преминуо у Приштини у суботу у 57. години живота.

Након емотивне објаве на профилима на друштвеним мрежама, црно-бели су издали и читуљу за Вокрија, који је последњих година обављао функцију председника Фудбалског савеза тзв. Косова.

– С неизмерном тугом опраштамо се од Фадиља Вокрија. Хвала ти за године које си провео у нашем клубу и за све што си за њега учинио. Нека ти је вечна слава – пише у читуљи коју је издао Партизан.

Вокри је преминуо од последице срчаног удара, који је доживео око 9.30 у суботу после тренинга. У болницу је довезен без знакова живота, а лекари су само могли да констатују смрт.

Боје Партизана бранио је од 1986. до 1989. године, а за то време одиграо је 55 утакмица и дао 18 голова. Био је и репрезентативац Југославије на 12 утакмица, уз шест постигнутих голова.

Од њега су се емотивно опростили и бивши саиграчи, али и његов пријатељ Бранко Ружић, министар у Влади Србије и некадашњи потпредседник Партизана.