Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Породица је највећи ресурс друштва

0

Породични дан у Сремској Митровици, којем је присуствовала и народна посланица Марија Јањушевић, привукао пажњу грађана и осмехе њихових малишана.

ГО Двери у Сремској Митровици је организовао „Породични дан“, акцију намењену дружењу са родитељима који су са својом децом пролазили градским тргом и били заинтересовани да приђу и поразговарају о лепим странама породичног живота и проблемима са којима се сусрећу у свакодневном животу. Посебна пажња посвећена је дечјој забави и игри.

Акцији су поред чланова градске организације Двери присуствовали и народни посланик Марија Јањушевић и председник ИО Двери за подручје Војводине Горан Медаковић.

Српски покрет Двери у Сремској Митровици у континуитету постоји од 2011. године и без обзира што за сада нема своје представнике у градској скупштини, значајно утиче на изношење истине о најважнијим проблемима  породица у овом граду, као и на саму промоцију породичних вредности.

На данашњој акцији која је пре свега посвећена природној породици, народни посланик Марија Јањушевић је рекла: „Породица је најважнији ресурс сваког друштва, а у Србији она је једина могућност опстанка народа и самим тим и државе. За нас је природна породица брачна заједница мушкарца и жене. Не негирам постојање другачијих заједница, али оне неће обновити становништво Србије.

Брак по мом мишљењу није превазиђена институција, напротив, може да нас врати у друштво које је избалансирано у погледу стопе фертилитета, очувања правих вредности и много других позитивних друштвених појава. Митровчани су данас показали да им је веома пријатно да неко брине о њиховом квалитету живота и има конкретне предлоге за дугорочну бригу о њима.

 

Срећна сам што је након 20 година различитих видова борбе Српског покрета Двери наша породична политика најзад добила заслужену пажњу јавности, па чак и делимичну пажњу власти. То није довољно, али је добар почетак.“