Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ О СКАНДАЛУ СА ДОПИСНИКОМ РТС Велики је страх и цензура међу новинарима!

0

Намештеним тендерима власт финансира своје медије и новинаре, док објективне и регионалне гледа да угуши.

Двадесет година сам у овом послу и никада ми се није десило да не може да прође у медијима оно што сам рекао. Пристао сам да дам изјаву, рекао сам да ми сељаци са Златибора не знамо шта је добро за нас, па смо одлучили да направимо једну депонију да би имали зависни новинари шта да пишу о Златибору. И што више пљујете по Златибору, нама крене све боље, али то није добро. То није објективно новинарство! Дужност новинара и медија је да пренесу истину, нисмо тражили да пишете о нама афирмативно, већ само да пренесете истину и дате нам могућност да се одбранимо –  револтиран је председник општине Чајетина Милан Стаматовић због цензуре и тенденциозно негативног извештавања режимских медија.

– Никада се до сада није десило да оно што ја кажем не може да прође у медијима, већ да ми унапред кажу шта треба да изјавим, рекао је Стаматовић поводом недавне изјаве коју је давао за дописништво Радио телевизије Србије, када му је новинаркајавног сервисаСрбије дословно рекла да не може да пренесе његову изворну изјаву, већ изјаву коју је она унапред припремила.

–  Ситуација је таква да, када сам позвао медије и медијска удружења, рекли су ми да сви могу да говоре само ја не могу! Велики је страх, национални сервис од мене тражи да говорим оно што њима иде у прилог, а не оно што је истина. Ту нема никакве објективности.

Стаматовић објашњава како се контролишу медији путем намештених тендера.

– Намештеним тендерима власт финансира своје медије и новинаре, док објективне и регионалне медије гледа да угуши. Имају своје дописнике преко којих све контролишу и не требају им регионални медији.  Ми из општине Чајетина се трудимо да помогнемо медијима колико је могуће, да им омогућимо да опстану, да се види да у Србији постоји и другачије политичко мишљење, као и објективно новинарство. Значајно је за нас да имамо макар мало светла на крају тунела, да негде може да се чује истина и објективно забележи оно што радимо. Хвала свима вама који сте дошли на храбрости – поручио је Стаматовић новинарима.