Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ: Протесте због цене бензина нису организовале стране службе

0

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ: ПРОТЕСТИ ГРАЂАНА У ВЕЗИ ПОСКУПЉЕЊА ГОРИВА НЕ ВОДЕ НИ СТРАНЕ СЛУЖБЕ НИ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

Синдикат Запослених Полиције најоштрије осуђује изјаве да протесте који су почели 08.06.2018.године у Републици Србији воде стране службе и да су умешане политичке партије.

Руководство синдиката наводи да идеја за протесте је потекла од момента објављивања фотографије на друштвеним мрежама где се на фотографији налазе напуштена возила са текстом да су грађани Немачке напустили своја возила и отишли кући због повећања цене горива. Након појављивања напред наведене фотографије , грађани су се организовали и формирали групе на друштвеним мрежама где се за кратко време прикључио велики број грађана незадовољних ценом горива.

Синдикат Запсоелних Полиције је након прикупљених информација а уједно у врху синдиката су професионалци са дугогодишњим искуством донео одлуку да да подршку протестима превасходно да не би дошло до сукоба између полицијских службеника и народа, како се не би угрозила безбедност и животи како полицијских службеника и грађана.

Синдикат Запослених Полиције позива све политичке странке да не скупљају политичке поене са протестима који су сами организовали грађани и да нема шта да траже на протестима јер су довољно за све године показали колико им је стало до народа.

Руководство синдиката јавно износи да уколико се утврди да је умешана било која политичка странка у протесте да ће одмах прекинути подршку протестима .

Синдикат Запослених Полиције позива учеснике протеста да у току протеста пропуштају возила хитне помоћи, полиције, ватрогасна возила, возила са болесним лицима и малом децом као што је спровођено од почетка протеста дана 08.06.2018.године.

Синдикат Запослених Полиције захтева од највиших институција Републике Србије, грађана који учествују у протестима и полицијских службеника максималну суздржаност и избегавање било каквих сукоба И не сме страдати ниједан живот било кога, ми смо сви један народ и морамо наћи решење, ако не буде народа, нема ни државе.

 

                                                                      СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ