Прочитај ми чланак

ОТКРИВАМО: Билдерберг група саопштава Брнабићевој судбину ФИЈАТА у Србији

0

Премијерка Србије Ана Брнабић присуствује састанку Билдерберг групе у Торину, а једна од тема која ће се тицати Србије биће управо и будућност "Фијатове" фабрике у Крагујевцу.

Како сазнаје наш портал, незванични владари из сенке ће ових дана донети одлуку о томе да ли ће држава Србија и даље бити партнер са италијанском аутомобилском компанијом или ће доћи до раскида сарадње. Подсетимо, на овогодишњем састанку Билдерберг групе учествују и челници „Фијата“.

Ана Брнабић налази се на званичној листи учесника, а позив је уследио након њеног излагања на састанку групе „Нови лидери за Европу“ на Светском економском форуму у Давосу. Добијена позивница је била и знак да је Брнабићева потиснула утицај Зоране Михајловић.

Ипак, оно што грађане Србије треба да брине је чињеница да јавним позивањем Брнабићеве, Билдерберг група третира Србију као своју већ „освојену територију“, што се директно коси са покушајима Александра Вучића да Србију представи као „неутралну и независну“ земљу.

И сама информација да би премијерка на овом састанку требало да добије одговор о будућности „Фијата“ у Крагујевцу показује колико смо слободни у спровођењу своје економске политике.

Ако Билдерберг група Србију третира као већ освојену територију, намеће се закључак да за њих Косово више и није тема.

Према званичном сајту Билделберг групе за овогодишње заседање предвиђено је 11 тема плус текућа питања:

– Популизам у Европи;
– изазов неједнакости;
– будућност рада;
– вештачка интелигенција;
– САД пре избора за Конгрес;
– слободна трговина;
– америчко светско лидерство;
– Русија;
– квантно рачунарство;
– Саудијска Арабија и Иран;
– свет „после истине“;
– текућа питања;