Прочитај ми чланак

ОДРИЦАЊЕ ОД ДЕЛА ЗЕМЉЕ ЗА ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Русима издаја Косова није јасна (ВИДЕО)

0

Тема нове епизоде емисије "РасПравда", коју реализујемо у сарадњи са продукцијом Хелм Каст, била је ситуација у Доњецкој Народној Републици, медијско ћутње о појачаним украјинским нападима и кршењеима споразума из Минска, стање духа код становништва зараћених подручја, њихов однос према Србима и Србији, антируска кампања која се води у Србији и свету, али и издаја Косова и Метохије коју врши актуелни режим.

У емисији је говорио уредник портала Правда Игор Маринковић, који се управо вратио из Доњецка где је боравио са делегацијом српских ратника који су бранили Косово и Метохију током НАТО агресије 1999. године.

foto: screenshot

 

Маринковић је рекао да упркос тешкој стуацији у ДНР нико, ни цивили ни воници, не помишља на евентуалне територијалне уступке Украјини, враћање у окриље Украјини или било који чин који би нарушио државност младе републике. Такође, он је рекао да они и не разумеју концепт таквих уступака зарад неких економских користи, како се то нуди Србима у замену за признање Косова.

Он је испричао да се на лицу места уверио о популарности коју уживају српски добровољци тамо, а на првом месту снајпериста Дејан Берић који је херој ДНР-а и којег у медијима током интервјуа представљају као Декија, пошто већ цео народ зна све о њему. 

Маринковић је жестоко кртиковао политику режима Александра Вучића о Косову и Метохији и његовом поданичком односу према западу. 

Аутор и водитељ емисије је Миодраг Зарковић.