Прочитај ми чланак

KРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ДЕКАНА И СЕКРЕТАРА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА због злоупотреба

0

Правни тим који заступа апсолвента Правног факултета у Новом Саду Стефана Карановића, поднео је кривичну пријаву Основном Јавном Тужилаштву у Новом Саду против декана и секретара Правног факултета у Новом Саду Љубомира Стајића и Станисава Масаловића, због кривичног дела злоупотребе службеног положаја.

Стајићу и Масаловићу прети казна до пет година затвора. У пријави се наводи да су Стајић и Масаловић злоупотребили службени положај тиме што одбијају да дају документа апсолвенту Карановићу из освете због његових текстова који су излазили у медијима. Иако он жели да студије настави на другом факултету, што му гарантује и Устав. 

Љубомир Стајић и Станисав Масаловић

Пре него што је дошао на место декана у Новом Саду, Стајић је према појединим наводима избачен са Универзитета у Бару због малверзација. Карановић наводи да је уместо истраге Јавног тужилаштва и полиције, Стајић експресно унапређен на место декана. Иако је декан Правног факултета, Стајић није правник већ инжињер цивилне одбране. Због тога, каже он, и не чуди његова насилничко и неписмено решење са којим га је избацио са факултета без било каквог образложења.

ВАЖНО

Поводом овог случаја, редакција „Србин инфо“ је добила на увид кривичну пријаву и остала документа која се спомињу у тексту.

О каквим се научнцима и правницима ради на том факултету, наводи Карановић, сведочи и чињеница да су тужбу против Карановића и „Таблоида“, група професора на челу са Драганом Милковим, Љубомиром Стајићем и Татјаном Бугарски (која предаје кривично процесно право) поднели месном – НЕНАДЛЕЖНОМ суду!?

Карановић поставља питање како могу да уче студенте праву, а немају појма о надлежности суда. Због ове одлуке деакана Карановић је са својим правним тимом поднео тужбу Управном суду. На факултету није било поступка нити испитивања сведока, док ће на суду Карановић имати прилику да са својим правним тимом испитује и раскринка, како каже, лажне сведоке: Милоша Мировића (сина Игора Мировића), Јована Жугића, Васу Тешића, Игора Девића, Драгану Јанковић, Стефана Иветића, Срђану Јованић и Милана Бијелића. 

Карановић истиче да су „биографије“ сведока наводно веома интересантне. Игор Девић је хапшен  и одговарао је прекршајно за насиље у Новом Саду. Против Милана Бијелића се води неколико кривичних поступака, између осталог и за насиље у породици, због чега је био и у психијатријском одељењу Централног затвора у Београду неколико дана. Против Јована Жугића се води кривични поступак пред Основним Судом у Новом Саду због оправдане сумње да је извршио кривично дело увреде. По његовом мишљењу, штапом и канапом сакупљени су лажни сведоци. 

 

– Већ четри месеца декан Стајић води дисциплински поступак против мене и није у стању да донесе одлуку. Како неко може бити декан, а није способан ни да реши дисциплински поступак? Уместо што прогони студенте нека каже свима зашто га је декан професор др Миленко Радоман избацио са Универзитета у Бару? Уосталом, нека се Полиција и Тужилаштво баве са њим, а ја сам им на располагању – каже Карановић за „Србин инфо“.