Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ ОПЕТ „БРИЉИРАО“ Аеродрум је прошлост, сада знамо шта све може једна кап уља

0

После свечаног отварања семафора, као и објашњења да Краљево жели „аеродрум“, градоначелник овог града Предраг Терзић објаснио је својим суграђанима како је дошло до појаве мрље од уља у реци Ибар.

То је била и згодна прилика да се прошире видици, па су они који су га слушали могли да сазнају како долази до замућења воде, и која је количина уља за то потребна.

– Није отицала нафта, није отицала нафта у великој количини, ради се о отпадном уљу. Али црна боја коју видите, настаје тако што једна кап уља може да замути неколико стотина литара воде – објаснио је Терзић за локалну телевизију.

Уједно, из кабинета градоначелника Краљева рекли су да је тачно да се у ноћи између суботе и недеље догодио еколошки акцидент и да је градоначелник у понедељак на прослави Дана полиције, а пре тога консултујући се са Одељењем за ванредне ситуације дао изјаву у којој је рекао да је из бурета исцурело десет литара уља.

– Тиме су демантоване спекулације да се ради о бурету нафте које је исцурело у Ибар. Изјава која кружи друштвеним мрежама је извучена из контекста, скраћена и метафора је искоришћена и претворена у изјаву – кажу из кабинета градоначелника.

Иначе, мрља од уља у Ибру појавила се пре четири дана на градској плажи. Уље је било ускладиштено у пластичној цистерни, а највероватније је исцурело када су лопови покушали да га источе, мислећи да је реч о нафти. Иако је терен на коме се инцидент десио очишћен, извесна количина је највероватније завршила у канализацији, а одатле и у Ибру.

Очекивано, први човек Краљева је и овим објашњењем узбуркао друштвене мреже, које су се, поново, бавиле његовим „бравурама“.

Епизода са уљем није прва у којој Терзић показује своје „завидно“ знање. Пре месец и по дана, он је у јеку расправа о томе да ли нишки аеродром треба „пребацити“ на државу, републичким властима великодушно понудио краљевачки, како је рекао „аеродрум“. Иначе, реч је о аеродрому „Морава“, кога је Терзић упорно називао „аеродрум“.

Ово није први пут да медији пишу о Терзићу, коме није страна ни туча по улицама. Наиме, он је претукао извесног Николу Ковинића јер га је на друштвеним мрежама прозвао да је буџетски новац „извлачио“ у страначке сврхе.