Прочитај ми чланак

ЈУБИЛЕЈ ПРЕДСЕДНИКОВАЊА ВУЧИЋА у знаку новог контраверзног Хита ПУФа Усне у азилу

0

Покрет уједињених фантома обележиће почетком јуна годину дана рада и постојања, а толико (за сада) траје и председниковање Александра Вучића. Он можда мења формацију, тактику, функције и мање битне играче, али његова екипа је увек компактна и игра храбро, на глас више, на милион евра више, игра за себе, а не за публику. Противник је српска опозиција, за сада неорганизована и неуиграна, са скромним буџетом, превише окренута себи, победник на тренинзима и губитник на великим утакмицама. Зато смо месец липа дочекали "на земљи", свесни да се за сада није много одмакло, али веома оптимистични по питању будућности, будући да све већи број опозиционих опција схвата да је промена деловања неопходна, те да без заједничке борбе цивилизованих људи Србије неће доћи до национализације одавно приватизоване државе.

У то име, за председника смо припремили колаж од две песме у једној – у првој смо се позабавили атрактивним извором свих његових неиспуњених обећања, а у другом смо за њега припремили неколико туристичких понуда, јер председник мора негде када оде са власти. А како нам пракса кроз историју показује да се у Србији политичка и економска злодела не кажњавају законски, за председника нисмо припремили затвор – већ „Усне у азилу“! И то је нешто, надајмо се да је задовољан.

И зато – нека следећи јун дочекамо у слободи и на путу лаганог опоравка од ове власти. Или макар уз опозициону слогу, несебични договор око тема које су тачке спајања и конкретан план о томе како заиста угрозити скарадну владајућу коалицију. Не будимо јунад као до сада, мислимо о следећем јуну кад већ о овом нисмо – да не буде опет „ју“!